Úvod Konkurencia Apple Veľké iPhony budú mať malinké batérie. Očakáva sa mizerná výdrž

Veľké iPhony budú mať malinké batérie. Očakáva sa mizerná výdrž

81

OiPhone 6, resp. o jeho dvoch modeloch sme vás priebežne informovali aj tu, na AndroidPortal.sk, keďže sme presvedčení, že pre Android ekosystém sú to dve extrémne dôležité zariadenia.

Či už sa bude jednať o displej, procesor, pamäť, alebo čokoľvek iné, výrobcovia Android zariadení si na nový iPhone budú dávať veľmi veľký pozor. Rovnako sa k situácii chceme postaviť aj my.

Čo sme sa dnes o týchto dvoch modeloch dozvedeli? Jeden z najdôležitejších aspektov akéhokoľvek smartfónu. Na verejnosť sa totiž prebojovali informácie ohľadom kapacít batérií, ktorými majú byť novinky od Apple vybavené. Tých, ktorí čakali, že nové iPhony vydržia na batérii aj dva dni, ako nové vlajkové lode na Androide, musíme sklamať. S veľkou pravdepodobnosťou sa bude jednať o jednodňové zariadenia.

Prečo sme si tak istí? Len preto, že informácie ohľadom kapacity batérií odhalili, že Apple sa pri 4.7 palcovom modeli rozhodol využiť malinkú 1 800mAh batériu, zatiaľ čo pri 5.5 palcovom modeli sa mali rozhodnúť pre o niečo väčší, 2 500mAh kúsok.

 

„Nové Android smartfóny bežne prekračujú hranicu 3 000mAh“

 

Nové Android smartfóny, ktoré sú často menšie, než spomínaný 5.5 palcový model bežne prekračujú hranicu 3 000mAh. Najnovší iPhone si však vystačí s 1 570mAh batériou, no jeho majitelia môžu zabudnúť na dlhšiu výdrž, než jeden pracovný deň – rozumej od rána od 9 do večera pri stredne náročnom používaní, ako poodhalilo niekoľko testov.

vydrz
Výdrž iPhone 5s v porovnaní s novými high-end Androidmi

Jediný spôsob, akým by sa Apple mohlo podariť výdrž predĺžiť by bolo za pomoci softvéru, podobne, ako to spravil aj Samsung, HTC, LG či samotný Google.

Informoval o tom server Phone Arena.