Úvod Aplikácie YouTube čakajú obrovské zmeny. 60FPS videá, lepšie titulky a oveľa viac!

YouTube čakajú obrovské zmeny. 60FPS videá, lepšie titulky a oveľa viac!

12

YouTube je najpopulárnejšia služba na svete na pozeranie videí a vo veľa prípadoch aj na počúvanie hudby. Tím, ktorý sa stará o jeho funkcionalitu v noci na dnes sprístupnil zoznam zmien, ktoré budú do tejto služby implementované v nasledujúcich videách. V mnohých prípadoch sa funkcie zameriavajú hlavne na tvorcov obsahu, ktorí budú mať lepší prehľad o svojich videách a rovnako budú mať k dispozícii viac nástrojov, ktoré im pomôžu pripraviť kvalitnejšie videá. Začnime teda pekne po poriadku.

 

YouTube Creator Studio

Vedeli ste o tom, že keď Rebecca Black nahrala na YouTube video „Friday,“ odišla na školský výlet a vôbec netušila aký hit sa z jej singlu stal? Ak by v tej dobe existovala aplikácia YouTube Creator Studio, situácia by bola iná. Táto aplikácia vám umožňuje spravovať svoje videá priamo z telefónu. Okrem toho aplikácia zobrazuje rôzne štatistiky, ktoré pomôžu tvorcom získať prehľad o tom, ktorým videám sa darí a ktorým nie. YouTube Creator Studio je už dostupný pre Android, na iOS bude o niekoľko týždňov.

 

Knižnica zvukov už so zvukovými efektami

YouTube do svojej knižnice zvukov už dávnejšie pridal mnohé pesničky, ktoré tvorcovia obsahu mohli použiť bez toho, aby ich YouTube súdil za porušenie autorských práv. Teraz do tejto súpravy pridáva aj rôzne zvukové efekty. V popise spomenuli napríklad výkrik zombíka či hukot prelietajúceho lietadla. Paráda!

 

60FPS!!!

Obrovská novinka, ktorú si užijú hlavne všetci fanúšikovia hier, ktorí radi pozerávajú tzv. let’s play videí sa týka práve hodnote FPS. Doteraz YouTube dokázal zobraziť maximálne 30fps, čo pri dnešných hrách v drvivej väčšine nestačí, resp. videá nevyzerajú tak, ako to vidí hráč, ktorý ich hrá. Aby ste mali predstavu o tom, aký rozdiel to je, skúste si pozrieť tieto videá (nezabudnite zapnúť 1080p).

Pri našom testovaní sme zistili, že 60FPS funguje len vtedy, keď ich pozeráte priamo na YouTube. Pozrite si prvé video z Battlefield Hardline a následne aj druhé z Titanfall. Obe sú na YouTube v 60FPS.

 

Finančná podpora od odberateľov

Ľudia, ktorí sledujú rôzne YouTube kanály ich tvorcom pomáhajú už len tým, že ich sledujú. YouTube by mal už v blízkej budúcnosti spustiť aj možnosť, pomocou ktorej ich budete vedieť podporiť priamo, finančným darom, ktorý si pre nich ušetríte. Podľa všetkého by to už malo fungovať na niektorých kanáloch, no nám sa to zatiaľ nepodarilo nájsť. Ak to nájdete, dajte nám vedieť! (Zoznam kanálov tu pod „Fan Funding“)

 

Credits

Nenapadá nás poriadny preklad, ktorý by vyjadril o čo sa v tomto prípade jedná. Ak pozerávate videá, je dosť možné, že ste už počuli ich tvorcov spomínať svojich kamarátov priamo vo videu, alebo ich označili v komentároch. Teraz to už budú môcť spraviť jednoducho priamo pri upravovaní videa.

 

Titulky od ľudí

Na YouTube si každý mesiac pozrie nejaké to video približne 1 miliarda ľudí. A hádajte čo. Nie všetci rozprávajú tým istým jazykom. YouTube odteraz umožní sledovateľom pripraviť vlastné titulky, ktoré budú môcť zaslať majiteľovi daného videa, ktorý ich môže a nemusí použiť.

 

Informačné kartičky

‚Annotations‘ sú tie rôzne farebné kartičky, ktoré tvorcovia môžu použiť pre upozornenie na rôzny obsah, ktorý vyprodukovali, alebo na jednoduché opravy či doplnenie toho, čo rozprávajú. Jedna vec je však jasná. Nevyzerajú pekne. Google sa to v novej verzii YouTube bude snažiť napraviť s novými informačnými kartičkami, ktoré budú krajšie a rovnako ponúknu tvorcom lepšiu kontrolu nad tým, ako sa zobrazia na mobiloch, tabletoch a na desktope. Konečne!

 

Noviniek by malo byť ešte viac, no toto sú tie najhlavnejšie. Nám sa veľmi páčia a sme presvedčení o tom, že aj vám. Dajte nám vedieť čo si myslíte hlavne o podpore 60FPS videí, keďže tie si reálne môžete pozrieť už dnes.