Úvod Výrobcovia LG Viceprezident LG vysvetlil, prečo je LG G3 z plastu a nie z...

Viceprezident LG vysvetlil, prečo je LG G3 z plastu a nie z kovu

17

Chul Bae Lee je viceprezident kórejského gigantu LG, ktorý má v jeho mobilnej divízii na starosti dizajn a konštrukciu.

Po tom, ako LG pri predstavení nového vlajkového modelu uviedol, že jeho konštrukcia ponúka len „kovový“ vzhľad, pričom je stále vyrobený z plastu sa naskytli otázky, prečo kov imitovať a prečo spoločnosť LG nový smartfón rovno nevyrobila z prémiového kovu, poprípade hliníku či iného podobného materiálu.

Dôvodom je, ako iste tušíte, cena. Podľa slov viceprezidenta, ak by mal byť LG G3 vyrobený z prémiového kovu, cena zariadenia by rapídne stúpla a to teoreticky až o 300 dolárov.

Chul Bae Lee tvrdí, že práve plast, respektíve polykarbonát je materiál, vďaka ktorému sa podarilo docieliť kompaktnosť a rozmery smartfónu, kde pri veľkom 5,5 palcovom QHD displeji ponúka naozaj kompaktnejšie rozmery ako konkurencia.

G3-lg-large_011 (1)

Pri použití kovu by smartfón narástol vo všetkých štyroch smeroch a teda by sme sa museli rozlúčiť s extrémne tenkými rámikmi nehovoriac o váhe, ktorá by pochopiteľne taktiež stúpla.

LG G3 by bol tak jednoducho veľký a ťažký, a stratil by tak svoj súčasný charakter veľkého displeja v tele s prijateľnými rozmermi a váhou.

LG sa však prémiovým materiálom nevyhýba, práve naopak.

Pri výrobe svojich produktov uvažuje nad rôznymi materiálmi, pričom už budúci high-end smartfón možno ponesie kovové prvky a to napr. v podobe zadného krytu, bokov zariadenia a podobne.

Je plastová konštrukcia to, čo vás pri LG G3 odrádza?

zdroj: PA