Úvod Výrobcovia LG Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ! LG G3 porazil GALAXY S5 aj...

Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ! LG G3 porazil GALAXY S5 aj v teste výdrže batérie

6

Pred takmer dvomi mesiacmi sme sa pomaly, ale isto začali dozvedať, ako a či vôbec sa Samsungu podarilo predĺžiť výdrž batérie jej novej vlajkovej lode. Jedným zo serverov, ktorý disponuje vlastným skriptom prispôsobeným pre meranie výdrže je PhoneArena.

Redaktori serveru PhoneArena zistili, že Galaxy S5 im na jedno nabitie vydržal 8 hodín a 20 minút. Nová Galaxy S5-ka sa tak mohla pochváliť výdržou, ktorá je veľmi podobná výdrži tabletov. To sa samozrejme nezmenilo, no na scénu prišiel LG G3, ktorý v celej hierarchii smartfónov s najdlhšou výdržou spravil menšie poriadky.

NAJNIŽŠIA CENA LG G3 (16GB):

Áno, je to tak, aj napriek rôznym pochybnostiam ohľadom toho, koľko energie si vypýta obrovský 5.5 palcový displej s ešte väčším Quad HD rozlíšením (2 560 x 1 440) sa z LG G3 stal nový kráľ v teste výdrže batérie. Smartfón do dokáže vďaka dynamickému meneniu niektorých premenných počas toho, ako ho používate.

benchmarklgg3

Ako príklad môžeme uviesť schopnosť LTPS panelu dynamicky meniť napríklad obrazovú frekvenciu, resp. ju znížiť, keď si prezeráte statické obrázky. Čo sa samotnej 3 000mAh batérie týka, LG tvrdí, že v nej väčšinu kovov vymenil za grafit a že okrem toho nasadil ďalšie, bližšie nešpecifikované optimalizácie výdrže. Vyzerá to tak, že čokoľvek to LG spravil, funguje to a tí z vás, ktorí plánujú kúpu LG G3 z výdrže sklamaní nebudú.

NAJNIŽŠIA CENA LG G3 (32GB):

Upozornil na to server PhoneArena.