Úvod Novinky Koľko času trávia na Facebooku mladí Slováci? Výsledky vás prekvapia!

Koľko času trávia na Facebooku mladí Slováci? Výsledky vás prekvapia!

19

Slovenský ľud je známy tým, že obľubuje bulvárne plátky, hry na Facebooku a nekonečné chatovanie pomocou rôznych aplikácií a v rôznych službách. Nová štúdia Millennials+, ktorú uskutočnila agenúra TNS Slovakia sa pritom tentokrát zamerala na mladých ľudí vo veku od 12 do 26 rokov, pričom otázky sa týkali životného štýlu, hodnôt, názorov, životných postojov, správania a samozrejme aj technológií. Pozrite sa ako obstála mladá slovenská krv.

Základom „online života“ takmer každého mladého človeka je telefón. Až 78% zo všetkých 1 500 opýtaných pritom vlastní smartfón, ďalších 25% ho chce. Naopak, klasické „hlúpe“ telefóny sú na ústupe, vlastní ich 33% mladých ľudí a ako ďalší telefón ho chce len 1% z opýtaných.

Zaujímavé je aj to, že až 1 z 5 mladých ľudí na Slovensku vlastní tablet a približne rovnaký počet by ho chcelo mať vo vlastníctve.

 

„78% opýtaných mladých ľudí vlastní smartfón.“

 

„Mladí trávia na internete  v priemere až neuveriteľné 4 hodiny denne.  Môže sa preto javiť, že mladí zapredali dušu virtuálnej realite. V ich svete je však aj napríklad chatovanie na sociálnej sieti jedným zo spôsobov venovania sa priateľom. Keď si však uvedomíme koľko času mladí trávia s priateľmi v škole, na krúžkoch, či brigáde a potom ešte chatujú a skypujú s kamarátmi z rôznych kútov sveta na internete, tak dnešná mládež je súčasťou oveľa väčšej sociálnej interakcie ako tomu bolo v minulosti. Najmladší, vo veku 12-15 rokov, sú online aj kvôli hrám. Kto nehrá, je mimo, a nezapadne medzi svojich rovesníkov. Tí starší na internete oveľa radšej komunikujú alebo si vyhľadávajú informácie rôzneho charakteru“, zhodnotila Lenka Mišutková, Project Leader Quali agentúry TNS Slovakia.

Z ďalších zaujímavých údajov s ktorými prišla agentúra TNS Slovakia môžeme spomenúť to, že mladí míňajú najviac peňazí na sladké/slané jedlá, pričom útrata za mobilný telefón je až na 4. mieste.

Znepokojujúce je aj to, že len každý štvrtý mladý chce na Slovensku ostať žiť a väčšina z mladých má byť skeptických s obavami o budúcnosť, no to je už téma do ktorej sa na Android portále nechceme veľmi miešať.

Celý prieskum a výsledky štúdie si môžete prečítať na webe TNS Slovakia.