Úvod Konkurencia Apple FORBES: Apple s iOS 8 spravil „masívnu chybu“

FORBES: Apple s iOS 8 spravil „masívnu chybu“

17

Ajnapriek tomu, že sa primárne venujeme našej obľúbenej platforme Android, nemôžeme zabúdať ani na jej najväčšiu konkurenciu – iOS. Apple mal pred týždňom konferenciu, na ktorej predstavil novinky, vrátanej novej verzie svojho mobilného operačného systému, iOS 8.

Väčšina médií bola so zmenami spokojná, nesťažovali sa dokonca ani vývojári, ktorí si pochvaľovali nový programovací jazyk Swift. Jeho predstavenie bolo prekvapením pre mnohých. Záber na publikum odhalil eufóriu vývojárov, ktorí predstavovanie sledovali so spadnutými sánkami.

Redaktor zo servera Forbes však až taký nadšený neboli. Najnovší počin Apple totiž nazval „masívnou chybou.“

 

„Potenciálne katastrofálna chyba.“

 

Gordon Kelly, prispievateľ do obsahu Forbes, Apple v jednom smere pochválil. Povedal, že iOS 8 priniesol „správny mix imitácie a inovácie.“ Na druhú stranu však upozornil, že Apple spravil „obrovskú, potenciálne katastrofálnu chybu,“ na ktorú by mal doplatiť, keď Apple predstaví novú generáciu ich iPhonov.

Predpokladá sa totiž, že Apple na jeseň predstaví iPhone 6, ktorý bude disponovať 4.7 palcovým displejom a možno aj ešte väčšiu verziu, s 5.5 palcovým displejom. Aj napriek chvályhodným zmenám v iOS 8 by malo byť používanie nových, väčších iPhonov na nič. Apple totiž vôbec iOS neprispôsobil na tak veľké displeje.

„S príchodom iPhone 6 sa zmení všetko,“ napísal. „Nie len preto, že sa už dávno vie, že Apple zväčší iPhone zo 4 palcov na 4.7 palcov (čo je sám o sebe obrovský skok), ale aj preto, že spoločnosť sa rozhodla ponechať ich obrovské a zastaralé tlačidlo ‚Domov‘.“

Kelly ďalej pokračoval, „Ostatní idú s dobou a keď už používajú hardvérové tlačidlo, je v tvare obdĺžnika, aby ušetrili miesto, Apple je tvrdohlavý a mohlo by to znamenať, že iPhone 6 bude tak veľký ako 5 palcové Android smartfóny, ba dokonca až 5.5 palcový LG G3. To znamená, že používatelia iPhone 6 budú mať veľký problém s používaním nového iPhonu jednou rukou, teda s tým, čo im bolo tak blízke.“

Spravil teda Apple obrovskú chybu? Ťažko povedať. Ak predstavia svoj nový vlajkový telefón bez akejkoľvek zmeny operačného systému, pravdepodobne. S istotou to však budeme vedieť až na jeseň.

Upozornil na to server BGR.