Úvod Konkurencia Apple Apple objavil Ameriku: iOS 8 začal podporovať vlastné klávesnice, widgety a zdieľanie

Apple objavil Ameriku: iOS 8 začal podporovať vlastné klávesnice, widgety a zdieľanie

51

Potom, ako Apple viac menej skopíroval všetky populárne klávesnice pre Android a predstavil svoju novú revolučnú klávesnicu, ktorá dokáže predpovedať čo sa chystáte napísať sa Apple konečne odhodlal pustiť aj do podporovania widgetov a klávesníc tretích strán. Znamená to teda, že na iPhonoch sa objavia miniaplikácie.

Čo sa klávesníc týka, majitelia iPhonov, iPadov, iPodov a tak podobne, sa môžu tešiť na klávesnice ako Swype, Swiftkey či Minuum, ktoré by sa v App Store mali objaviť už čoskoro. Jedná sa o obrovskú novinku, keďže zakázanie vlastných klávesníc na iOS doteraz nechápal asi nikto.

Medzi ďalšie výrazné vylepšenia patrí niečo, čo sme si na Androide mohli užívať…od vždy. Jedná sa o zdieľanie priamo z aplikácií. Doteraz malo túto možnosť len niekoľko aplikácií, ktoré si vopred zvolil sám Apple, ako napríklad oficiálny Twitter klient. S novým rozšírením si do vlastnej aplikácie budú môcť zdieľanie pridať takmer všetci vývojári.

klavesnice zdielanie

To najlepšie samozrejme nakoniec. Už od nepamäti sme špekulovali o tom, kedy Apple do iOS zakomponuje widgety. Dočkali sme sa toho práve dnes, keď Apple predstavil widgety, ktoré sa nachádzajú v notifikačnej lište. Okrem oficiálnych aplikácií však widgety môžu začať vytvárať aj všetci ostatní vývojári. Android widgetom sa to možno nevyrovná, Apple fanúšikovia to určite ocenia.