Úvod Konkurencia Apple Apple má ďalší obrovský problém. Európske nabíjačky sa prehrievajú, ohrození sú všetci...

Apple má ďalší obrovský problém. Európske nabíjačky sa prehrievajú, ohrození sú všetci majitelia iPhonov

19

Apple práve oznámil, že v celej Európe zahajuje „výmenný program,“ a to kvôli chybným nabíjačkám, ktoré dodal k iPhonom medzi rokmi 2009 a 2012. Na vine má byť náchylnosť k prehrievaniu, ktorá môže spôsobiť obrovské škody, či dokonca ohroziť životy ich zákazníkov.

Nabíjačka, ktorej sa to týka nesie označenie A1300, pričom pribalená bola ku smartfónom iPhone 3GS, iPhone 4 a iPhone 4S. Kúpiť ste si ju však mohli a stále aj môžete osobitne. V autorizovanom servise by vám nabíjačku mali vymeniť za novší model s označením A1400 z roku 2012, ktorý už problém s prehrievaním nemá.

nabijackaPodľa dostupných informácií majú prehrievajúcu sa nabíjačku momentálne používať milióny ľudí, čo pre Apple predstavuje poriadnu výzvu. Tí z vás, ktorí takúto nabíjačku máte a chcete ju vymeniť za novší model si máte dohodnúť stretnutie v autorizovanom servise, poprípade kontaktovať podporu Apple, kde vám pomôžu.

Alternatívne si môžete novú nabíjačku kúpiť aj sami. Autorizovaní predajcovia ako aj samotný Apple ju predáva za 20€.

Apple dokonca vytvoril dedikovaný portál, ktorý však zatiaľ pre slovenské servisy nefunguje – na mape nezobrazí ani jeden z nich.

Upozornil na to server The Verge.