Úvod Výrobcovia LG Achillova päta nového LG G3 má byť paradoxne jeho Quad HD displej

Achillova päta nového LG G3 má byť paradoxne jeho Quad HD displej

15

Keď LG predstavil svoju novú vlajkovú loď, LG G3, potvrdilo sa, že ho vybavil Quad HD displejom (2 560 x 1 440). Prvotné obavy sa týkali hlavne výdrže batérie a celkového výkonu, keďže displej samotný je určite náročnejší na spotrebu energie, nehovoriac ani o tom, že grafický čip si musí poradiť s takmer dvakrát väčším počtom pixelov.

Tieto obavy nakoniec zakopali prvotné recenzie, ktoré obe tieto pochybnosti vyvrátili. LG G3 má totiž výbornú výdrž batérie a s výkonom taktiež nemá akýkoľvek problém.

Redaktori zo servera Phone Arena však počas svojho testovania narazili na jeden, pre niekoho absolútne rozhodujúci nedostatok.

TIP: LG G3 bude na Slovensku dostupný už o pár dní. Pozrite si kde sa dá kúpiť najlacnejšie.

Paradoxne je to jeho displej, ktorý podľa všetkého nie je až taký kvalitný, ako by sme od vlajkovej lodi očakávali. V prvom rade je to viditeľnosť na priamom slnku, ktorá ani zďaleka nie je tak dobrá ako v prípade jeho najväčšieho rivala – Galaxy S5. Na fotografii nižšie môžete vidieť porovnania, ktoré hovorí samo za seba. Či tomu tak bude aj v prípade modelu, ktorý budeme recenzovať prirodzene nevieme, no hneď ako zariadenie obdržíme do vlastných rúk to preveríme.

g3vss5

Druhým nedostatkom ultra ostrého displeja je jeho jas, ktorý je podľa testov servera Phone Arena prijasný aj na najnižších nastaveniach. Jas na Galaxy S5 dokážete znížiť na prijateľnú hodnotu 2cd/m2. V prípade LG G3 displej ostáva oveľa svetlejší – až 9cd/m2, čo má ovplyvniť hlavne pohodlie pri práci počas noci.

LG G3 je nová vlajková loď juhokórejského výrobcu, ktorá bola predstavená ešte 27. mája. Novinka ponúka štvorjadrový čipset Snapdragon 801, podľa konfigurácie 2GB/3GB RAM, resp. 16GB/32GB vnútornej pamäti, 16MPix fotoaparát s laserovým automatickým zaostrovaním, 3 000mAh batériu a samozrejme 5,5 palcový Quad HD displej. Jeho cena na Slovensku sa pohybuje v rozmedzí 470 až 630 eur.

Je čitateľnosť displeja a jeho minimálny jas niečo, čo je pre vás dôležité?

Graf ceny produktu LG D855 G3 16GB poskytuje server Heureka.sk