Úvod Android Wear LG uverejnil promo video k jeho LG G Watch

LG uverejnil promo video k jeho LG G Watch

0

Spoločnosť LG zhruba pred dvoma mesiacmi oficiálne potvrdila, že pracuje na nových inteligentných hodinkách. Čo je ešte lepšie, budú využívať OS Android Wear. Zdá sa, že práca na tomto kúsku technológie už je takmer hotová, keďže bolo uverejnené prvé promo video. LG v ňom sľubuje, že jeho produkt definuje pojem „inteligentné hodinky“.

Bohužiaľ, zatiaľ ani slovo o dátume predstavenia hodiniek, ich cene či špecifikáciách. Podľa neoficiálnych správ by sme sa mali tešiť na 1,65″ displej s rozlíšením 280 x 280, ktorý bude neustále zapnutý a dvojjadrový procesor. Samozrejmosťou je odolnosť voči vode.

Najviac sa môžeme tešiť na operačný systém Android Wear, ktorý bude mať na LG G Watch pravdepodobne debut. Bude zaujímavé sledovať, ako si nový OS poradí s Tizenom od Samsungu, ktorý je už niekoľko týždňov na trhu.

LG G Watch budú dostupné v dvoch farbách. O čiernej sme vedeli už dávno, zaujímavá je však aj „šampanská zlatá“ s bielym náramkom. LG do svojich hodiniek vkladá veľké nádeje. K úspechu mu rozhodne dopomôže Android Wear. Konkurencia v podobe Samsungu, prípadne Sony či Pebble, zatiaľ nie je až taká veľká. Najnebezpečnejším súperom teda bude pravdepodobne Motorola so svojimi Moto 360, ktoré ponúknu zaujímavý kruhový displej a krásny dizajn.

Čo si myslíte vy? Mohli by LG G Watch definovať, ako majú vyzerať inteligentné hodinky?