Úvod Aplikácie APK: Google Drive má aktualizáciu. V1.3 zakazuje editovanie súborov, potrebujete samostatné aplikácie

APK: Google Drive má aktualizáciu. V1.3 zakazuje editovanie súborov, potrebujete samostatné aplikácie

2

Google svojim používateľom tento týždeň zasiela ešte jednu aktualizáciu, no tentokrát sa jej možno budete chcieť vyhnúť. Po tom, ako na Google Play umiestnili samostatné aplikácie pre úpravu dokumentov a tabuliek teraz odoberajú možnosť editácie dokumentov zo samotnej aplikácie Google Drive. Keď tak budete chcieť spraviť, aplikácia vás upozorní, aby ste si stiahli danú aplikáciu, cez ktorú dokument, alebo tabuľku môžete upraviť.

Informoval o tom server AndroidPolice.com.

Nie je to však tak zlé, ako si myslíte. Jediné čo musíte spraviť, je nainštalovať si dve spomínané aplikácie a potom to už bude všetko plne zautomatizované. Znamená to teda to, že keď v Google Drive kliknete na jeden zo súborov, automaticky sa otvorí v príslušnej aplikácii.

disk-2 disk-3

Dôvod prečo to Google rozdelil do jednotlivých aplikácií je jednoduchý. Chcem mať lepšiu kontrolu nad jednotlivými funkciami, ktoré môže aktualizovať nezávisle na sebe. Okrem toho chystá aplikáciu pre upravovanie prezentácií, ktorá by sa v Google Play mala objaviť už čoskoro.

Ak ste aktualizáciu na nový Google Drive zatiaľ nedostali, na vlastné riziko si ju môžete stiahnuť pomocou tohto odkazu (MediaFire).

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.docs“]