Úvod Anketa ANKETA: Ako dlho vám vydrží smartfón na jedno nabitie?

ANKETA: Ako dlho vám vydrží smartfón na jedno nabitie?

34

Paradoxne, najväčším kameňom úrazu smartfónov nie je pri súčasnom napredovaní technológií slabý výkon, displej s malým rozlíšením alebo horší fotoaparát.

Najväčším problémom už roky zostáva batéria. Na ňu sú všetky vymoženosti inteligentných mobilných telefónov odkázané a ak sa raz vybije, zariadenie nám môže slúžiť iba ako ťažítko poprípade zbraň či stavebný materiál.

Internetom kolujú rôzne vedecké „prototypy“ batérií, ktoré vydržia týždne, nabijú sa za pár sekúnd alebo sú extrémne malé napriek svojej kapacite. Jedná sa však naozaj o akési pokusy a ich komerčné využitie je v nedohľadne.

Výrobcovia smartfónov ale v poslednej dobe začali brať na zreteľ aj tento fakt a na trh prišli zariadenia ako LG G Flex, LG G2 či Galaxy Note 3, ktoré sú vybavené batériou s väčšou kapacitou a vďaka softvérovej optimalizácii dokážu vydržať pri šetrnom zaobchádzaní aj „pár“ dní.

Extrémne prísny šetriaci režim na na nových vlajkových lodiach HTC One (M8) či Galaxy S5 dokáže dokonca pár posledných percent ušetriť až na 24 hodín.

Batéria sa ale priamo úmerne míňa s tým, ako intenzívne smartfón používame. Je rozdiel hrať náročné hry pri jase displeja nastavenom na 100% a je rozdiel čítať e-knihu pri vypnutom internetovom pripojení s minimálnym jasom.

Každý svoj smartfón používa inak a preto sme v nasledujúcej ankete položili jednoduchú otázku. V niektorej z odpovedí sa určite nájdete a jej výsledky opäť zverejníme tak, ako výsledky tej predošlej ako aj ostatných, ktoré si môžete pozrieť nižšie.

[poll=“253″]

 

Výsledky predošlých ankiet

 

Aký objem dát mesačne presurfujete?

Výber_067

 

Koľko aplikácií máte nainštalovaných?

Výber_057

 

Ktorý operátor je podľa Vás najlepší?

Výber_0461

 

Uprednostňujete radšej mesačný program alebo predplatenú kartu?

dddd1

 

Poškodili ste už svoj telefón počas toho, ako ste boli pod vplyvom?

Výber_03011

zdroj: redakcia