Úvod Novinky Android Projekt Hera: Snaha Google zjednotiť Android, Chrome a vyhľadávanie

Projekt Hera: Snaha Google zjednotiť Android, Chrome a vyhľadávanie

0

Odkedy sa Sundar Pichai stal šéfom Androidu a Chrome sa spustili špekulácie o tom, že sa bude snažiť presadiť spojenie týchto dvoch platforiem. Jedným z dôkazov, že sa o to Google aktívne snaží bola napríklad snaha o naprogramovanie Chrome aplikácií tak, aby bežali natívne aj na Androide a iOS. Nová správa však naznačuje, že Google má oveľa, oveľa väčšie plány, pričom spojiť má Android, Chrome a vyhľadávanie.

1 2 3

Dnešné dohady, ktoré sa podarili odkryť veľmi presnému serveru AndroidPolice naznačujú, že po projektoch Butter v Android 4.1 a Svelte v Android 4.4 by mal byť ďalší na rade projekt Hera. Úlohou projektu Hera by malo byť zjednotenie Androidu, Chrome a vyhľadávanie Google. Vďaka nemu by mali dokázať HTML5 bežať na Androide natívne a to vďaka integrácii do samotného operačného systému. Android by mal pre HTML5 aplikácie vytvoriť vrstvu medzi operačným systémom a aplikáciami, vďaka čomu by internetové aplikácie stále dokázali narábať s vybavením vášho smartfónu, resp. tabletu, no bez toho, aby museli byť nainštalované na zariadení.

4 5 6

HTML5 aplikácie by sa pritom mali zobraziť v multitasking menu tak, ako by boli nainštalované na zariadení, pričom každá Chrome aplikácia (vo vlastnom tabe) by bola v tomto menu zaradená ako jedna položka.

Aplikácie založené na HTML5 by tak skvele doplnili už existujúci, gigantický ekosystém Android aplikácií. Tešiť by nás to malo všetkých, keďže takmer všetci vieme, že na jednoduché úlohy nie je vždy potrebná celá aplikácia.