Úvod Výrobcovia HTC HTC One M8: Ak 10x zle zadáte odomknutie vzorom, obnovia sa továrenské...

HTC One M8: Ak 10x zle zadáte odomknutie vzorom, obnovia sa továrenské nastavenia

6

Sme si istí, že poznáte ten pocit, keď musíte znovu nastaviť telefón po navrátení na továrenské nastavenia. Je to presne ten čas, keď si znovu musíte posťahovať všetky aplikácie, prihlásiť sa do všetkých služieb a upraviť si zariadenie podľa seba.

Ak tento proces nemáte radi, dovoľte nám, aby sme vás upozornili na jednu funkciu HTC One M8, ktorá nás viac menej prekvapila, ba priam až zarazila. Ak na uzamykacej obrazovke 10 krát zle zadáte vzor, telefón sa vypne a bez mihnutia oka vymaže všetky dáta, ktoré boli uložené v jeho vnútornej pamäti.

Možno si hovoríte, super! Aspoň mi v prípade krádeže nikto nenazrie do mojich súkromných informácií. Problém však nastáva vtedy, že aj hlúpy zlodej sa po 10 neúspešných pokusoch bezpečne a bez väčších problémov dostane k plne funkčnému a hlavne odomknutému telefónu.

onem8
Podobný prípad môže nastať vtedy, ak si z vás niekto chce spraviť srandu – všetci máme aspoň jedného takého kamaráta. Telefón si necháte niekde na stole, vtipný kamarát dobehne, rýchlo zadá 10 zlých pokusov a kým sa stihnete vrátiť, nový One M8 si už bude pískať na svoju vlastnú, továrenskú nôtu.

HTC One M8, ktorý máme v redakcii touto funkciou nedisponuje a preto zatiaľ nie je jasné, ako na tom budú kusy z oficiálnej slovenskej distribúcie (kus v redakcii je verzia z Veľkej Británie).

Na prvý pohľad je hneď jasné, že v HTC to s touto funkciou nemysleli zle. Chceli pridať ďalších bod ochrany pred prístupom k vašim údajom. Čo si o tejto funkcii myslíte vy? Je to podľa vás pre majiteľa tohto smartfónu prospešné, alebo naopak, úplný nezmysel?

Aby ste mali lepšiu predstavu o čom hovoríme, pozrite si toto video.