Úvod Smartphony Dohady Nexus 6 má byť ‚odľahčenou‘ verziou LG G3

Nexus 6 má byť ‚odľahčenou‘ verziou LG G3

5

Na Mobile World Congress sa okrem zastupiteľov a šéfov známych výrobcov mihol aj Sundar Pichai, šéf platformy Android. Ten v rozhovore pre jeden zo zahraničných serverov potvrdil, že nový Nexus smartfón bude predstavený v druhej polovici tohto roka. To samozrejme dáva zmysel, keďže Nexus 5 je stále relatívne nové zariadenie. Kto však vyrobí túto novinku? Bude to Lenovo, Motorola, LG, alebo niekto úplne iný?

Podľa servera Gizmodo by to mal byť práve osvedčený partner Google, LG. Ten sa podieľal na výrobe Nexus 4, ako aj Nexus 5. Nový Nexus 6 by mal pritom byť ‚odľahčenou‘ verziou LG G3, ktorý by mal juhokórejský výrobca predstaviť už v júni.

LG G3 by mal disponovať Quad HD displejom (1 440 x 2 560), 64 bitovým procesorom a 16MPix fotoaparátom. Čo presne znamená pojem ‚odľahčený‘ s úplnou istotou nevieme, no možno sa to týka zníženia niektorých kľúčových špecifikácií, ako tomu bolo v prípade Nexus 5.

NAJNIŽŠIA CENA GOOGLE NEXUS 5:

Nemecký server Gizmodo ďalej pokračoval v špekulovaní a poznamenal, že LG by mal okrem nového smartfónu pre Google vyrobiť aj prvé inteligentné hodinky.

Tak ako to už býva zvykom, nič nie je isté, kým to daný výrobca nepredstaví a tak sa na tieto informácie príliš nespoliehajte. Každopádne, ak vlastníte Nexus 5, ste s ním spokojní? Ste radi, že Nexus 6 vyrobí opäť LG?