Úvod Anketa Muži sú nemotornejší než ženy. Za svoj život zničia techniku v hodnote...

Muži sú nemotornejší než ženy. Za svoj život zničia techniku v hodnote vyše 2 500€

12

Ten moment, keď zistíte, že ste svojim zapríčinením zničili kúsok technologického zázraku poznáme takmer všetci. Či je to telefón letiaci smerom k matičke Zemi, alebo do misy záchodu, príjemný pocit to rozhodne nie je.

Podľa prieskumu, ktorý zrealizovala spoločnosť Nikon v štyroch európskych krajinách sú podľa všetkého najnemotornejší práve chlapi. Takmer polovica mužov totiž priznala, že za posledných päť rokov poškodila minimálne jedno svoje zariadenia a ďalšia tretina udala úbohým prístrojom zabrať tak, že ich už ani nebolo možné opraviť. Prečítajte si, na čo ďalej prišili počas prieskumu.

 

Postrachom sú pád, deti a tekutiny

Najväčšie riziko, ktorému čelia predovšetkým prenosné zariadenia, je pritom pád – ten ako príčinu uvádzajú až štyria z desiatich mužov, ktorí svoje „hračky“ v priebehu posledných piatich rokov poškodili. Druhým najbežnejším scenárom je zničenie v rukách dieťaťa, takže zbaviť sa dorážania znudenej ratolesti tým, že jej do ruky strčíte svoj tablet, odrazu nevyzerá ako najlepší nápad. Takmer 10% chlapov priznáva, že svoje zariadenie oblialo alebo utopilo. Vzhľadom na to, koľkí dnes nosia telefóny v zadnom vrecku nohavíc, je pritom celkom prekvapivé, že iba 6 % si na svoju techniku omylom sadlo.

 

Na wécko s telefónom?

Aj keď ženy sú k svojej technike vo všeobecnosti ohľaduplnejšie, prieskum o nich predsa odhalil jednu kuriozitku – je u nich až dvakrát pravdepodobnejšie ako u mužov, že im ich zariadenie spadne do záchoda! Knihy a časopisy už na toalete nefičia, dámy? Muži však svojím polovičkám nemajú čo vyčítať, častejšie sa im totiž stáva, že si na svoju techniku rozlejú alebo rozsypú jedlo. Veď kto má dnes čas jesť v kuchyni pri stole?

 

Prežijú len najsilnejší

Najčastejšie poškodzovanými zariadeniami sú medzi Európanmi podľa prieskumu notebooky, smartfóny a fotoaparáty. Trendy aj preto hovoria v prospech odolných zariadení, ktoré nástrahám rýchleho a aktívneho životného štýlu dokážu odolať. Po prepočte škôd má totiž priemerný muž za život na svedomí techniku v hodnote až 2 675 €! Investovať zlomok z týchto peňazí navyše do kúpy ochranného puzdra na telefón alebo fotoaparátu, ktorý „neodkrágľujete“ pri prvej prehánke, tak môže byť celkom rozumný nápad. Alebo si jednoducho dávajte väčší pozor!

Zdroj: Tlačová správa (Nikon)

[poll id=“226″]