Úvod Výrobcovia HTC HTC One (M8) vám nabitý vydrží až 3 dni, tvrdí tento test

HTC One (M8) vám nabitý vydrží až 3 dni, tvrdí tento test

17

Všetci vieme aké to je s dnešnými batériami v smartfónoch. Nabijete ich a ani sa nenazdáte a už vám ukazateľ nabitia svieti na červeno. Je to jedna z oblastí, ktoré sú rok čo rok najviac kritizované. V HTC sa preto rozhodli konať a okrem väčšej batérii – 2 600mAh vs. 2 300mAh – predstavili aj nový režim extrémnej úspory batérie. Ten je vhodný, keď vám ostáva už len posledných pár percent batérie, keďže normálne by ste predsa nechceli priškrtiť ten výkonný Snapdragon 801.

Za novým testom stoja redaktori servera GSMArena.com, ktorého výsledky sú mnohými považované za najspoľahlivejšie. Pri testovaní nebol použitý úsporný režim, keďže sa snažili čo najviac napodobniť bežné používanie.

HTC One (M8) dokázal zostať pri vedomí až 20 hodín počas telefonovania na 3G sieti, čo je oproti starému One obrovské zlepšenie. Nový One (M8) okrem toho poskytol dlhšiu výdrž než Galaxy S4 a Galaxy Note. Výsledky pre Galaxy S5 ešte bohužiaľ nie sú k dispozícii.

hovory

 

Počas testu pri surfovaní na internete HTC One (M8) vydržal úctyhodných 9 hodín a 6 minút, čo je v teritórii iPad mini, či Galaxy Note 3.

web

 

Pri prehliadaní videa nastalo opäť zlepšenie vo výdrži. Tam totiž HTC One (M8) video dokázal prehrávať celých 11 hodín a 14 minút čo je oproti desiatim hodinám na HTC One podstatný rozdiel.

video

Pri stredne silnom až náročnom používaní (rozumej hry a prehliadanie webu) by vám HTC One (M8) vydržať až 48 hodín. Ak s ním budete zaobchádzať opatrnejšie, táto hodnota by sa mohla vyšplhať až na 71 hodín, čo je veľmi blízko Galaxy Note 3, ktorý by takto mal vydržať 75 hodín.

gsmarenaonebaterka

Opäť je nutné podotknúť, že nebol použitý žiaden režim pre úsporu energie, ktorý podľa HTC pri 20% zaručí dobu fungovania až 60 hodín. Pri troch dňoch, počas ktorých vám HTC One (M8) vydrží nabitý by sme si túto možnosť nechávali len na vtedy, ak odlietate na dovolenku a telefón máte nabitý na pár percent.

To však nie je všetko. HTC One (M8) disponuje funkcionalitou Quick Charge 2.0, ktorá vám telefón nabije o 75% rýchlejšie. Čo je však veľká škoda je to, že nabíjačka, s ktorou HTC nový One predáva podporuje len Quick Charge 1.0, ktorý nabíjanie dokáže zrýchliť „len“ o 40%.

Tak čo, prešli vás obavy z výdrže novinky, alebo by ste radi videli ešte väčší pokrok?