Úvod Novinky Aplikácie Sony Xperia Z2 (Sirius): Konečne plnohodnotný fotoaparát + screenshoty

Sony Xperia Z2 (Sirius): Konečne plnohodnotný fotoaparát + screenshoty

8

Záhadné zariadenie s kódovým označením D6503 prezývané Xperia Sirius (alebo Xperia Z2) by malo oproti minuloročnej vlajkovej lodi trochu narásť a snáď konečne skrotí neposlušný 20,7 MPix senzor, ktorý nie vždy odvádzal svoju prácu na 100%.

V prvom rade pár slov k samotnému zariadeniu. predstavené by malo byť na MWC 2014 v Barcelone. V takmer rovnako veľkom tele nájdeme 5,2 palcový full HD Triluminous displej, 3 GB operačnej pamäte RAM, čipom Snapdragon 800 a hlavne nové vylepšené UI prostredie. Po aktualizácii smartfónov Xperia Z a Z1 je jasné, že operačný systém bude najnovší Android 4.4.2 KitKat.

Najviac nás však zaujíma aplikácia na fotenie, z ktorej nedávno unikli screenshoty. Z nich sa dá vyčítať, že nová Xperia bude schopná, podobne ako Galaxy Note 3 od Samsungu, natáčať 4K video, Full HD video pri 60 snímkach za sekundu. Čo sa týka fotografií, tam sa tiež dočkáme zlepšenia. Doteraz to bolo tak, že plný potenciál 20,7 MPix senzora ste mohli využiť iba tak, že ste zhotovili fotku s pomerom strán 4:3. Navyše, ak ste nemali dokonalé podmienky na fotenie, výsledok veľmi nestál za to a na obrázku sa objavil výrazný šum. V prípade, že ste chceli fotiť snímky s pomerom strán 16:10 alebo 16:9, mohli ste využiť iba 8 MPix.

NAJNIŽŠIA CENA SONY XPERIA Z1:

1 2 3

4 5 6

To sa našťastie konečne podarilo napraviť a pri pomere strán 16:10 budete fotiť s rozlíšením 15,5 MPix (konečne). Ak sa programátorom podarilo vyriešiť problém so šumom, smartfóny od Sony budú mať konečne špičkový fotoaparát nie len na papieri, ale aj v reálnom živote.

7 8

Čo hovoríte na novú high-end Xperiu?

Zdroj: GSMArena