Úvod Aplikácie Cez WhatsApp si už čoskoro aj zavoláme

Cez WhatsApp si už čoskoro aj zavoláme

12

Po tom, ako sme sa dozvedeli, že najpopulárnejšia aplikácia pre posielanie správ medzi smartfónami, WhatsApp, spadla za úchvatných 16 miliárd dolárov pod krídla sa mnohí začali zamýšľať, čo to pre túto vlastne znamená. Teraz tu máme odpoveď – možnosť uskutočniť hovory.

Podľa servera TechCrunch dnes WhatsApp na MWC 2014 v Barcelone ohlásil, že počas tohto roka do aplikácie pridajú možnosť uskutočnenia hovorov na ich iOS a Android aplikáciách.

WhatsApp už mesačne používa 465 miliónov ľudí

Okrem toho nás WhatsApp zahrnul aj niekoľkými štatistikami ohľadom ich aktívnych používateľoch. Podľa najnovších čísel WhatsApp mesačne používa cez 465 miliónov ľudí, pričom až 330 miliónov si aplikáciu zapne každodenne. V porovnaní s tým, čo upresnil pred týždňom Facebook sa jedná o 15 miliónový nárast.

Aplikácia sa stala populárnou tým, že za relatívne malý ročný poplatok – len 1€ – ponúka platformu pre zasielanie správ, ktorá takmer úplne vytlačila tradičné SMSky. WhatsApp má momentálne optimalizovať realizáciu hovorov.

Server The Guardian ďalej upresňuje, že hovory majú byť zadarmo, no zatiaľ nie je jasné, ako dlho to tak bude platiť. Je totiž dosť možné, že WhatsApp rozšíri predplatné aj o hovory, čo by znamenalo, že namiesto jedného eura za správy, by sme po uplynutí testovacej doby platili viac. To je samozrejme neisté a mnohí ostávajú skeptickí, keďže WhatsApp nikdy nezvýšil poplatok, možno aj vďaka čomu sa stal tak populárnym, akým je.

Či to Facebook nejak ovplyvní ale momentálne ostáva neisté.