Úvod Novinky Aplikácie Flappy Bird – hra, ktorá z vás urobí frustrovaného človeka

Flappy Bird – hra, ktorá z vás urobí frustrovaného človeka

5

Hneď na začiatok vás musím o niečo poprosiť, nesťahujte si prosím hru Flappy Bird. V Google Play Store je obrovské množstvo iných hier, ktoré sú hodné preskúmania a pritom nezničia vaše sebavedomie, vaše nervy a nedostanú vás až na hranicu závislosti. Ak ste sa však napriek tomuto upozorneniu rozhodli Flappy Bird skúsiť, vitajte na palube (a vitajte v pekle).

Ak sa vám úvodný odstavec zdá trochu premrštený, tak ste si pravdepodobne ešte nestiahli Flappy Bird, alebo ste túto šialenú hru nehrali dostatočne dlho. Každopádne, istý programátor Dong Nguyen (Japonec) už stihol infikovať 50 miliónov ľudí a nezdá sa, že by toto číslo v dohľadnej dobe malo prestať rásť.

Zarábame 50 000 dolárov denne na kolektívnej frustrácii miliónov ľudí

Náš Dong zarába denne 50 000 dolárov na reklamách vo vnútri aplikácie. V podstate zarába na kolektívnej frustrácii miliónov ľudí, ale to ne je až tak dôležité (ak by som 50 000 zarábal ja, tiež veľmi by ma to nezaujímalo). Flappy Bird pritom nie je hra, ktorá by bola náročná na ovládanie. Naopak, klikanie na obrazovku zvládne snáď každý a po dvoch-troch pokusom sa väčšina z nás doslane aj k prvej zelenej rúre.

Zelené rúry sú mimochodom inšpirované ikonickou hrou Super Mario v ktorej typický taliansky roznášač Pizze zachraňuje princezné (a kto vie čo s nimi robí…). Dong Nguyen vyrobil hru Flappy Bird vo voľnom čase, to mimochodom vidno už na prvý pohľad. Možno práve tento fakt nakoniec aj pomohol úspechu. Dong sa totiž netrápil grafikou, ani fyzikálnymi zákonmi. Vyrobil tú najjednoduchšiu hru, akú som v posledných rokoch videl a ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Toto príslovie tu platí dvojnásobne, keďže Flappy Bird je nádherným príkladom extrémne náročnej hry, ktorá je však vo svojej podstate totálne primitívna.

frappy bird

Táto kombinácia robí z Flappy Bird hit. Keď som asi pred rokom videl Temple Run, hovoril som si, prečo to nenapadlo mňa. Myslím že sa zhodneme, že toto je veľmi podobný prípad. Dong Nguyen možno našiel recept na úspech. Choďte proti všetkým ľudským inštinktom a niekto si vás už všimne. 50 000 dolárov denne túto myšlienku len a len podporuje.

Každopádne, hrali ste Flappy Bird vy? Zdieľate môj názor, že je to tá nejhoršia/najlepšia hra v Play Store? No a hlavne, aké je vaše najvyššie skóre? (moje je 20)