Úvod Smartphony Dohady Prvý pohľad na „lacný“ Galaxy Note 3 Neo

Prvý pohľad na „lacný“ Galaxy Note 3 Neo

1

Od decembra s k nám čas od času dostala správa o novom lacnom phablete od Samsungu, ktorý má vychádzať z nového Note 3, ale má byť lacnejší. Dnes už máme celkom dobrú predstavu o tom čo čakať a zverejnený bol aj prvý obrázok nového zariadenia.

Nový veľký smartfón s ikonickým S-Pen typickým pre Note zariadenia sa ale skôr bude podobať na staršiu Note dvojku a to hlavne niektorými špecifikáciami. Základom je samozrejme displej. S ním prichádzate do kontaktu najviac. Pozerať sa budete na 5,5 palcový OLED panel, pravdepodobne s HD rozlíšením. Fotografie a videá budete môcť robiť vďaka 8 MPix fotoaparátu. Phablet ďalej ponúkne 2 GB RAM a plastové telo s imitáciou kože na zadnej strane. Celé zariadenie napája 3 100 mAh batéria.

Trochu mätúci je procesor nového Galaxy Note 3 Neo. Pôjde o šesťjadrový čipset s dvojicou jadier taktovaných na 1,7 GHz a energeticky úsporným 1,3 GHz štvorjadrom. Takúto kombináciu sme nikde nevideli, preto je veľmi pravdepodobné, že ide o nejaký „samsungácky“ Exynos.

Každopádne, nový Note 3 Neo si svoje miesto na trhu určite nájde. Predstavený by mal byť o mesiac na MWC, teda podujatí, ktoré sa koná koncom februára. Ak sa bude predávať s Android 4.4 KitKat a funkcionalitou Note 3, bude to veľmi zaujímavé zariadenie, ktoré možno niekomu zamotá hlavu. Samsung ním plánuje osloviť hlavne ázijské trhy, ale snáď sa dostane aj k nám.

Páči sa vám nový Samsung Galaxy Note 3 Neo? Zvažovali by ste jeho kúpu, alebo dáte prednosť plnej verzii? Cenu tohto telefónu zatiaľ nepoznáme. Aký je váš odhad?

Zdroj: PocketNow