Úvod Smartphony Aktualizácie Niektoré neoriginálne inteligentné obaly na Note 3 už s aktualizáciou na Antroid...

Niektoré neoriginálne inteligentné obaly na Note 3 už s aktualizáciou na Antroid KitKat nefungujú

5

Samsung pred niekoľkými mesiacmi vyhlásil, že sa v budúcnosti zameria na výrobcov neoficiálneho príslušenstva. Teraz to vyzerá tak, že svoj sľub hodlá dodržať. Po aktualizácii na dlho očakávaný Android 4.4 KitKat niektorých vlastníkov phabletov Galaxy Note 3 čakalo veľmi nepríjemné prekvapenie. Ich inteligentné obaly, ktoré často stáli aj 60 dolárov jednoducho prestali fungovať.

To kvôli tomu, že v ich vnútri sa nachádza špeciálny čip. V prípade neoriginálnych obalov ich už smartfón po novom nedokáže rozpoznať a prestane reagovať. Tento krok je na jednej strane pochopiteľný, Samsung chce zarobiť čo najviac peňazí predávaním vlastného príslušenstva. Na druhej strane však tým poškodil vlastných zákazníkov a  v nemalej miere aj firmy, ktoré z predaja príslušenstva profitovali nehovoriac o množstve bezcenných vyrobených puzdier na skladoch a v obchodoch.

 

Jedná sa o softvérový problém

Ak vlastníte Samsung Galaxy Note 3, obal od firmy Spigen môžete jednoducho vyhodiť do koša. Pravdepodobne aj ďalšie obaly už nie sú kompatibilné. Netreba však zabúdať na to, že ide iba o softvérový problém a ten sa dá vyriešiť nejakým šikovným programom. V dohľadnej dobe teda môžeme očakávať modul, ktorý neoriginálne príslušenstvo opäť sfunkční. Inštalácia takéhoto modulu však pre vás možno bude znamenať stratu záruky.

Postrehol niekto z vás, že príslušenstvo na Galaxy Note 3 už nefunguje? Ak áno, čo budete robiť? Myslíte si, že to bol od Samsungu správny krok?

Zdroj: androidauthority