Úvod Novinky Android Android čoskoro v autách – Google začal spolupracovať s Audi, Honda a...

Android čoskoro v autách – Google začal spolupracovať s Audi, Honda a Hyundai

6

Viete si predstaviť, že máte vo Vašom aute Android? Nová skupinka popredných svetových značiek – pod názvom Open Automotive Alliance – si totiž kladie za cieľ priniesť na spotrebiteľský trh automobily s operačným systémom Android. Prvý kus by mal byť medzi nami už koncom tohto roka.

Otvorenú skupinu Open Automotive Alliance tvoria známe mená z automobilového priemyslu – Audi, Honda, GM či Hyundai. Tie nadviazali spoluprácu s internetovým gigantom Google, vrátane populárnej technologickej spoločnosti NVIDIA. „OAA je globálna aliancia lídrov v technologickom a automobilovom priemysle, zaviazaná priniesť Android platformu do áut so štartom v priebehu začiatku roka 2014.“ takto znie preložený text z web-stránky www.openautoalliance.net.

V súčasnosti sa nachádza na cestách cez 1 miliardu áut. Spoliehame sa na naše autá vo viacerých veciach v našich životoch, avšak teraz nie je konektivita medzi nimi a ostatnými mobilnými technológiami vždy bezproblémová. Open Automotive Alliance je skupina popredných výrobcov áut a technologických spoločností, ktoré zdieľajú víziu vytvárať technológie v autách bezpečnejšie, viac bezproblémovejšie a viac intuitívnejšie pre každého.

Ak sa pýtate, čo by mohol taký operačný systém Android priniesť pre osobný automobil a jeho užívateľa, tak verte, že je toho viac, ako si väčšina myslí. Android ponúkne dopravným prostriedkom obrovskú škálu nových možností – predovšetkým zabezpečí komunikáciu auta so smartfónom, očakávať sa dá aj také pripojenie na internet alebo inštalácia rôznych, špecializovaných aplikácií atď.

Zdroj: openautoalliance.net via theverge.com
Foto: openautoalliance.net