Úvod Výrobcovia HTC Člen vrcholového manažmentu HTC bol obvinený z kradnutia budúceho užívateľského prostredia

Člen vrcholového manažmentu HTC bol obvinený z kradnutia budúceho užívateľského prostredia

6

Niekoľko zamestnancov HTC vrátane jedného člena vrcholového manažmentu bolo v Taiwane obvinených z kradnutia a roznášania firemného tajomstva, falšovania výdajov a brania úplatkov, informoval o tom server The Wall Streat Journal.

Thomas Chien (na fotke vyššie), viceprezident produktového dizajnu v HTC, mal údajne prezradiť pripravovanú verziu užívateľského prostredia partnerovi, s ktorým mal začať podnikať. Spolu s ďalšími piatimi zamestnancami sa mal okrem toho obohatiť o 33,57 milióna taiwanských dolárov (približne 821 tisíc eur) falšovaním výdajov a braním úplatkov od dodávateľov. Obvinení boli aj traja zamestnanci zo zatiaľ neznámych dodávateľov súčiastok pre HTC.

Chien a ďalší zamestnanci boli za tieto priestupky zadržaní ešte v auguste. V tomto čase sa zistilo, že Chien svojmu partnerovi posúval informácie o HTC Sense 6.0, teda o novej, zatiaľ nepredstavenej verzii užívateľského prostredia od HTC. Okrem Chiena boli v lete identifikovaní ešte dvaja kľúčoví zamestnanci HTC, menovite Bill Wu, riaditeľ výskumu a vývoja a Justin Huang, riaditeľ dizajnového tímu, známy hlavne vďaka dizajnu aktuálnej vlajkovej lodi spoločnosti, HTC One. The Wall Street Journal dnes okrem Chiena nikoho nemenoval.

HTC má na krku veľký problém a to zradu kľúčových zamestnancov na vysokých postoch, ktorých má taiwanský výrobca už aj tak veľmi málo. Situácia vo vnútri spoločnosti nízkym predajom a zlým finančným výsledkom rozhodne nepomáha.

Zdroj: WSJ via TheVerge