Úvod Konkurencia Apple Drvivá väčšina amerických teenagerov chce na Vianoce iPhone alebo iPad

Drvivá väčšina amerických teenagerov chce na Vianoce iPhone alebo iPad

27

Vianočné sviatky sa nám blížia a tak sa nemôžme čudovať rôznym pračudesným prieskumom zameraných na rôzne skupiny spotrebiteľov.

Jeden takýto prieskum pochádza z amerického webu ebates.com, ktorý zozbieral informácie od 500 teenagerov vo veku od 12 do 17 rokov. Z týchto teenagerov si približne 90 percent praje pod stromček elektroniku. Medzi najpopulárnejšími prianiami sú pritom produkty od Apple.

Približne jedna tretina opýtaných nechce nič iné, ako iPhone, zatiaľ čo ďalších 24 percent túži po iPade. Na druhej strane tu máme telefóny a tablety od Samsungu, o ktorých sníva 12 percent opýtaných a čo je prekvapivé, 4 percentá by chceli vlastniť Galaxy Gear.

O iPhone majú väčšinou záujem dievčatá, zatiaľ čo chlapci majú na prvom mieste vo svojom zozname Playstation 4, ktorá sa začne predávať už v piatok.

Je nutné poznamenať, že tento prieskum bol zorganizovaný minulý mesiac, teda tesne po tom, ako Apple predstavil svoje nové iPhony. Bude teda zaujímavé sledovať, ktoré zariadenia budú dominovať tohtoročným Vianočným sviatkom.

Plánujete si aj Vy na Vianoce spraviť radosť elektronikou? Ak áno, na čo sa chystáte?

Zdroj: LATimes via TechnoBuffalo