Úvod Novinky Aplikácie Google odstráni fotografie zavraždeného chlapca z Google Maps

Google odstráni fotografie zavraždeného chlapca z Google Maps

0

Google dnes vydal vyjadrenie ohľadom fotografie, ktorá ukazuje zavraždeného chlapca, ležiaceho vedľa vlakových koľají. Tento krok podnikne po sťažnosti, ktorá prišla od otca zosnulého chlapca.

Jose Barrera nedávno narazil na fotografiu svojho syna Kevina, ktorý bol zastrelený blízko vlajkových koľají v Richmonde (Kalifornia). Stalo sa tak ešte v auguste 2009, no otec chlapca tento dôkaz objavil až nedávno. Rozhodol sa tak kontaktovať Google s tým, že pohľad na danú scénu v ňom vyvoláva nepríjemné pocity.

Google väčšinou na podnety svojich používateľov neodpovedá, no v tomto prípade už začal pracovať na nahradení danej fotografie. Viceprezident Google Maps, Brian McClendon sa vyjadril nasledovne:

„Chceme vyjadriť úprimnú sústrasť rodine tohto mladého chlapca. Od prvého kontaktu médií s naším tímom sme začali premýšľať nad rôznymi možnosťami vyriešenia tejto situácie. Google ešte nikdy nezrýchlil nahradenie fotografie na Google Maps, no v tomto prípade chceme spraviť výnimku. Veríme, že fotografiu dokážeme nahradiť do ôsmich dní. Spojili sme sa aj s rodinou, ktorej sme prisľúbili, že pracujeme na riešení.“

Zdroj: TNW