Úvod Výrobcovia HTC Samsung dostal na Taiwane pokutu za urážanie HTC

Samsung dostal na Taiwane pokutu za urážanie HTC

3

Taiwanská divízia Samsungu je najnevychovanejšia zo všetkých jeho divízií. Alebo aspoň taiwanská Komisia pre Poctivý Obchod (Taiwanese Fair Trade Commission) sa správa tak, aby sme si to mysleli. Udelila totiž tamojšej odnoži Samsung pokutu $340 000.

V apríli tohto roku taiwanské autority otvorili vyšetrovanie reklamných praktík Samsungu po tom, čo sa zistilo, že reklamná agentúra pracujúca pre Samsung platila študentom, aby zverejňovali kritické komentáre namierené proti HTC a ostatnej konkurencii. Anonymní ľudia teda na rôznych internetových stránkách zanechávali komentáre, v ktorých zhadzovali HTC a naopak blahorečili produky značky Samsung. Tieto praktiky nielen, že sú neetické, ale tiež sú aj ilegálne.

V podobnej situácii sa však Samsung nenachádza prvýkrát. V auguste sme Vás informovali o podobnom prípade tzv. astroturfingu, kedy agentúra pracujúca pre Samsung podobným spôsobom platila vývojárovi, aby zverejňoval „spontánne pozitívne reakcie“ na istú súťaž.

Ako reakciu na spustenie vyšetrovania Samsung zastavil všetky aktivity spojené s takýmito komentármi a nechal sa počuť, že išlo o chybu spôsobenú „nedostatočným školením“. Samsungu údajne hrozila pokuta až $835 000.

Konečná pokuta $340 000 je síce vysoká, no pre najväčšieho výrobcu smartfónov na svete to je len zanebateľná čiastka, nakoľko sa očakáva, že v piatok zverejní údaje o niekoľkomiliardových ziskoch za uplynulý kvartál.

Určite je to pre Samsung veľmi nepríjemná situácia, byť prichytený priamo pri čine, najmä po nedávnom škandále s podvádzaním v benchmarkových testoch a nepopulárnym obmedzením regiónov v ktorých bude použiteľná tá či oná verzia Galaxy Note 3.

Zdroj: The Verge via AndroidAuthority