Úvod Anketa Sú ohybné displeje skutočne užitočné alebo sú ďalšou zbytočnosťou?

[Diskusia] Sú ohybné displeje skutočne užitočné alebo sú ďalšou zbytočnosťou?

5

Po dlhom čakaní to nakoniec prišlo. Dvojica kórejských výrobcov predstavila svoju snahu o vyrobenie zariadení s ohybným, resp. zakriveným displejom. Zatiaľ čo Samsung predstavil svoju novinku, Galaxy Round, LG predstavil len displej, ktorý sa do nového zariadenia ešte len dostane.

round

Výhody ohybných displejov sú aspoň zatiaľ sporné, keďže v praxi ich vo veľkom počte nezačal využívať žiaden výrobca. Niektoré s výhod sú ale zaujímavé, tešiť sa teoreticky môžeme na zariadenia, ktoré budú odolnejšie a ak sa pokazia, tak ich oprava by mala byť lacnejšia. Okrem toho sú tenšie, čo znamená, že by sa do konštrukcie telefónu alebo tabletu mala zmestiť batéria s väčšou kapacitou. Okrem toho by mohli byť zariadenia opäť o niečo ľahšie, no a záver už len spomeniem to, že ohybné displeje ponúknu výrobcom ako aj vývojárom možnosť pripraviť niečo skutočne inovatívne.

Ako to vidíte Vy? Sú podľa Vás ohybné displeje krok vpred alebo sa jedná len o ďalší spôsob, ktorým nalákať zákazníkov bez toho aby ponúkli niečo skutočne užitočné?

[poll id=“168″]