Úvod Novinky Samsung Galaxy Round: Android smartfón so zakriveným 5.7-palcovým Super AMOLED displejom

Samsung Galaxy Round: Android smartfón so zakriveným 5.7-palcovým Super AMOLED displejom

22

Len nedávno obleteli svet správy o hromadnej produkcii flexibilných displejov a už tu máme prvé, no zatiaľ iba čiastočné, praktické výsledky.

samsung.galaxy.round-3Kórejsky gigant Samsung oficiálne ukázal svoj nový Android smartfón pod spotrebiteľským označením Galaxy Round. Na prvý pohľad vyzerá rovnako elegantne ako ostatné high-end zariadenia, no ak sa pozrite lepšie, zistíte, že je vlastne celý mierne prehnutý.

Galaxy Round totiž disponuje prvým komerčným full HD Super AMOLED flexibilným displejom s obrovskou uhlopriečkou 5.7-palcov, ktorému sa samozrejme prispôsobil i tvar smartfónu. Vďaka mierne krivému displeju tak údajne pohodlne sedí v rukách pri používaní. Zadnú stranu navyše zdobí elegantná imitácia kože na štýl Galaxy Note 3.

Prehnutie 7.9mm hrubej a 154g ťažkej konštrukcie Galaxy Round sprístupnilo jednu celkom podarenú funkciu, tzv. „Roll Efect„. Pri naklonení položeného smartfónu na jednu (ľavú či právu) stranu, užívateľ dočasne uvidí na displeji informácie ako čas, zmeškaný hovor, stav batérie atď. bez toho, aby musel niečo stlačiť alebo odomknúť displej. Viac praktických detailov na videu nižšie.

[fve]http://youtu.be/UIEExKSjWi4[/fve]

 

samsung.galaxy.round-4

Niektoré technické špecifikácie:
– 5.7-palcový full HD Super AMOLED flexibilný displej (1920x1080pixelov)
– 4-jadrový procesor s frekvenciou 2.3GHz
– 13MPx hlavný fotoaparát
– 3GB RAM
– 2.800mAh batéria
– Android 4.3

Novinka od Samsung-u by mala byť dostupná už od 10. októbra v Kórei v prepočte za približne 750 eur. O globálnej dostupnosti zatiaľ nič nevieme.

Zdroj: theverge.comglobal.samsungtomorrow.comglobal.samsungtomorrow.com
Foto: global.samsungtomorrow.comglobal.samsungtomorrow.com
Video: youtube.com