Úvod Konkurencia Apple iOS má opäť problém s posunutím času, namiesto dozadu posúva čas dopredu...

iOS má opäť problém s posunutím času, namiesto dozadu posúva čas dopredu a naopak

48

Posúvanie času je extrémne jednoduché, no vyzerá to tak, že iOS to nedokáže. Takmer pred tromi rokmi na jar, keď sa čas posúval dopredu, majitelia iPhonov, ktorí mali nastavené budíky na opakovanie zobudili o hodinu pozdejšie. Používatelia v Austrálii boli nepresným budíkom zobudení o hodinu skôr.

Kde kúpiť Apple iPhone 5S 16GB?
v e-shopech
od
(Zdroj: Heureka.sk)

Rok na to sa na jar situácia zopakovala. Namiesto dopredu sa hodiny na iOS posunuli dozadu. Čo je však veľmi zaujímavé je aj to, ako Siri, hlasový asistent hrdo hlásal, nesprávny dátum posúvania času. V americkej Arizone sa čas posunul o hodinu dopredu, no problém nastal v tom, že Arizona je štát, v ktorom posúvanie času neplatí.

To nás pekne privádza do prítomnosti. Zatiaľ čo my v Európe sme si zmenou času prešli pred niekoľkými dňami, v Amerike tým prejdú až 3. novembra. Dalo sa teda čakať, že opäť nastane nejaký problém a tak sa aj stalo. Čas v kalendári totiž ide o hodinu dopredu týždeň pred zmenou času. Táto chyba tentokrát našťastie neovplyvňuje nastavenie budíka. Apple určite vydá novú opravu, ktorá tento problém vyrieši, aspoň teda do marca, keď sa opäť bude meniť čas.

Stretli ste sa s nepresnými budíkmi, poprípade problémami spojenými so zmenou času na Androide?

ioscas

Pozn. redakcie: #nohate

Zdroj: AppleInsider via PhoneArena