Úvod Konkurencia Apple Majiteľ iPhone sa súdi s Apple: Nanútili mi iOS 7, ktorý som...

Majiteľ iPhone sa súdi s Apple: Nanútili mi iOS 7, ktorý som nechcel

21

Mark Mencher z Kalifornie je tak nešťastný z aktualizácie na iOS 7, že sa rozhodol zažalovať Apple z nútenej aktualizácie všetkých zariadení v domácnosti na iOS 7, ktorú vôbec nechcel.

Žalobu pritom nasmeroval priamo na CEO Apple, Tima Cooka. Žalobca žiada úplné odstránenie inštalačného súboru iOS 7. Takýto súbor sa do zariadenia nahrá hneď po tom, ako je dostupná nová aktualizácia a zariadenie je pripojené k Wi-Fi. Tento súbor potom po každom reštarte majiteľovi iPhonu pripomenie, že je dostupná aktualizácia. Na podobnom princípe fungujú aj aktualizácie Androidu.

Po tom, ako sa inštalačný súbor dostane na zariadenie sa nedá vymazať. Mencherovi sa nepáči, že po tom, ako si svoj iPhone aktualizuje na iOS 7 niet cesty späť. Jedným z dôvodov, kvôli ktorým Mencher odmieta aktualizáciu na iOS 7 je efekt paralaxy, ktorý môže spôsobovať nevoľnosť a závrate.

Mencher žiada úplne odstránenie inštalačného súboru, ako aj $50 v odškodnom. Mencher ďalej povedal, že ak neuspeje je odhodlaný celú záležitosť posunúť na vyšší súd.

Zdroj: MixPanel via PhoneArena