Úvod Výrobcovia HTC HTC čakajú štyri zmeny, vrátane začatia využívania MediaTek procesorov v lacnejších modeloch

HTC čakajú štyri zmeny, vrátane začatia využívania MediaTek procesorov v lacnejších modeloch

4

Nomura Securities je jeden z najväčších investorov v ázijskom regióne. V piatkovej správe vysvetľuje snahu HTC otočiť situáciu správnym smerom pomocou štyroch zmien.

Zatiaľ, čo CEO HTC, Peter Chou prenechal predsedkyni HTC, Cher Wang marketing, nezabudol sa vyjadriť ani o tom, v čom si myslí, že je najväčší problém. Podľa šéfa HTC sú to mid-range a low-end modely, ktorých sa nepredáva až toľko, ako by si želali.

Prvou zmenou je teda prenechanie zodpovedností predajov a marketingu predsedkyni Cher Wang, zatiaľ čo Peter Chou sa bude venovať vývojom produktov. Okrem toho by mal HTC osloviť Foxconn a Winstron s návrhom spolupráce pri výrobe ich zariadení. Treťou zmenou má byť využitie čipov od MediaTek. To by HTC malo pomôcť znížiť cenu mid-range a low-end modelov na toľko, aby sa ich začalo predávať viac.

Posledná zmena sa týka spolupráce s najväčšími menami medzi operátormi na svete, vrátane operátora China Mobile. Pod krídlami tohto operátora sa schováva až 750 miliónov zákazníkov.

Jedným z najväčších problémov HTC je však samotný marketing, ktorý koniec koncov predáva samotné zariadenia a dostáva ich do povedomia. Vyhodených $12 miliónov na kampaň s Robertom Downeym Jr. rozhodne nebolo správne rozhodnutie, no veríme, že sa z toho HTC poučí sa inšpiruje sa peknými reklamami, s ktorými prichádzajú marketingové tímy Samsungu a Apple.

Zdroj: ChinaPost via PhoneArena