Úvod Výrobcovia HTC HTC pripravuje tablet a inteligentné hodinky, ktoré budú poháňané Androidom

HTC pripravuje tablet a inteligentné hodinky, ktoré budú poháňané Androidom

16

V pondelok sa CEO HTC, Peter Chou o momentálnych inteligentných hodinkách vyjadril ako o „skorých verziách a zbytočnostiach.“ Potom pokračoval a povedal, že trh s elektronikou, ktorú si môžete obliecť je extrémne dôležitý a HTC v ňom nemôže chýbať. Vyzerá to tak, že taiwanský výrobca už začal pracovať na svojej verzii inteligentných hodiniek. Podľa ľudí, ktorí majú k zariadeniu blízko budú hodinky bežať na Androide a disponovať budú fotoaparátom.

Zdroje okrem toho tvrdia, že v HTC sa ešte nerozhodli akými funkciami budú hodinky disponovať a ako ich budú promovať. Hodinky by sa však mali začať predávať do druhého polroka 2014. Jednať sa teda môže o rovnaké obdobie, ktoré pre predstavenie svojej novinky využije aj Apple.

Trh s inteligentnými hodinkami je pomalší, než sa prvotne očakávalo. Samsung svoje inteligentné hodinky predstavil spolu s Galaxy Note 3. Majú však jeden veľký problém, spolupracovať dokážu len zo spomenutým zariadením. Očakáva sa však, že kórejský výrobca druhú generáciu predstaví už v januári na CES 2014.

Zdroj: Bloomberg via PhoneArena