Úvod Výrobcovia HTC Hodnota HTC narazila na 8-ročné minimum, skončí už čoskoro?

Hodnota HTC narazila na 8-ročné minimum, skončí už čoskoro?

5

HTC sa nachádza v nepríjemnej pozícii, keď sa ako niekto, topiaci sa v tekutom piesku silou mocou snaží vyhrabať, čím sa prepadáva ešte viac. Svoj veľký návrat plánovali tento rok s inak výborným HTC One, no jedno výborné zariadenie nezachráni celú firmu. Mysleli si to aj spotrebitelia a tak hodnota taiwanskej firmy klesla na osemročné minimum. Špekulovať sa začalo aj o tom, kedy výrobca skončí už úplne.

Od roku 2011 sa hodnota HTC prepadla o približne 90%. Hodnota spoločnosti je momentálne odhadovaná na $3.8 miliardy, čo je neskutočný rozdiel oproti odhadovanej hodnote v roku 2011, ktorá sa pohybovala na hranici $37 miliárd. Analytici tvrdia, že ak sa v HTC situácia radikálne nezlepší, skončí podobne ako Nokia a BlackBerry, ktoré boli nedávno odkúpené väčšími spoločnosťami.

Dennis Chan, analytik spoločnosti Yuanta Securities v Tchai-pej si myslí, že hodnota HTC je stále privysoká aby prilákala akýchkoľvek záujemcov. Ďalej tvrdí, že pokiaľ HTC situáciu radikálne nezlepší, ich hodnota klesne na takú čiastku, ktorá už potenciálnych kupcov bez pochýb priláka. HTC plánuje niekoľko zariadení, jedným z nich je HTC One max, ktorý medzi čitateľmi nevzbudil vlnu záujmu. Je však nepravdepodobné, že jedno zariadenie by bolo schopné otočiť osud taiwanského giganta.

Zdroj: Bloomberg via PhoneArena