Úvod Výrobcovia Google Google Watch zrejme už tento mesiac. Sústrediť sa budú na KitKat a...

Google Watch zrejme už tento mesiac. Sústrediť sa budú na KitKat a Google Now

3

Google údajne dokončuje finálne úpravy na svojom, doposiaľ celkom neznámom, no nie neočakávanom produkte Google Watch. Informácií je veľmi málo, no zatiaľ to vyzerá, že Google Watch sa budú sústrediť najmä na Google Now funkcionalitu.

Google si môže naozaj vyberať z mnohých funkcií Google Glass, ktoré by mohol vložiť aj do svojich hodiniek. Stlačiť gombík, spýtať sa otázku, dostať odpoveď, spolupracovať so spárovaným telefónom. Hodinky by tak mohli vedieť zobrazovať informácie zistené prostredníctvom Google Now na Vašom smartfóne. Predpokladaný čas príchodu domov, pripomienky, správy, e-maily, a tak ďalej, to všetko by mohlo byť zobrazené priamo na Vašom zápästí.

Hlavné veci, na koré sa Google sústredí, sú ale výdrž batérie a Bluetooth 4.0 konektivita. O veciach ako rôzne senzory a sledovanie vášho tela však zatiaľ nepadlo ani slovo. Na týchto funkciach ale údajne pracuje Apple.

Už dávnejšie sa   vyjadril na adresu „Nexus watch“, no toto vyjadrenie nijak nepotvrdzuje, no ani nevyvracia, informácie spomenuté vyššie.

Google predstaví svoje Nexus hodinky, s kódovým označením Gem, pravdepodobne spolu s novým Android KitKat. Dátum, ktorý mám k dsipozícii, ktorý je však stále mesiac starý, je 31. októbra.

Zdroje ale budia dojem, že Google preferuje „radšej skoro ako neskoro“.

Zdroj: 9to5Google