Úvod Novinky Google Google auto vie šoférovať lepšie, než Vy alebo dokonca profesionálni vodiči

Google auto vie šoférovať lepšie, než Vy alebo dokonca profesionálni vodiči

10

Google je zaujímavá spoločnosť. Nie len, že poskytuje jedny z najlepších a najvyužívanejších internetových služieb na svete a stojí za najúspešnejším mobilným operačným systémom, ale pracuje aj na zaujímavom projekte automobilov, ktoré nepotrebujú šoféra.

Analýzou hromady dát teraz dokonca potvrdili, že ich samošoférujúce autá sú bezpečnejšie a plynulejšie, než bežní ale aj profesionálni šoféri.

Chris Urmson, šéf tohto šialeného projektu povedal, že analýzou dát, ktoré zaznamenali z stoviek tisíc najazdených míľ sú nové robo-autá, ako ich často nazývajú nie len bezpečnejšie ale aj šoférujú oveľa príjemnejšie. Čo sa bezpečnosti týka, tam autá dokážu nasledovať auto pred nimi s oveľa bezpečnejšou vzdialenosťou, než doteraz. Okrem toho zrýchľujú a brzdia jemnejšie, než profesionálni šoféri zamestnaní v Google.

„Do situácií, v ktorých by mohlo dôjsť k nehode sa dostávame menej často,“ tvrdí Urmson. „Naše auto šoféruje jemnejšie a bezpečnejšie, než naši trénovaní profesionálni vodiči.“

Urmson sa však nevyjadril ako sa autám darí v zhoršených poveternostných podmienkach, ako napríklad v snehu, alebo prudkom daždi. Jedno je však isté, technológia sa posúva dopredu rýchlosťou svetla.

Čo Vy na to, dôverovali by ste na cestách svojmu auto s mozgom od Google?

Zdroj: Gizmodo