Úvod Novinky Android Nová multi-window technológia pre Android na demo videu

Nová multi-window technológia pre Android na demo videu

2

Na smartfónoch a tabletoch v drvivej väčšine používame primárne jednu aplikáciu a následne sa podľa potreby dokážeme prepnúť do ďalšej, a tak podobne.

Existuje niekoľko alternatív ako používať viac aplikácií aktívne na jednej obrazovke v podobe tzv. „plávajúcich“ aplikácii či widgetov alebo multi-window funkcií známych z Galaxy zariadení kórejského Samsungu. Tie sú však často tak trochu neohrabané.

Fínska softvérová spoločnosť Ixonos predstavila na demo videu vlastnú multi-window technológiu určenú pre Android a vyzerá naozaj pôsobivo.

Narábanie s „oknami“ spustených aplikácií pripomína stolové počítače, dynamicky reagujú napríklad na ťahanie rohu a menenie veľkosti, ovládanie vyzerá citlivo a hlavne plynulo. Nie je problém používať naraz na obrazovke niekoľko aktívnych služieb.

[fve]http://youtu.be/1ltxfMCNlNc[/fve]

Pokroková multi-window technológia by bola najlepšie využiteľná práve na tabletoch vďaka väčšej obrazovke a kedy by sme si ju mohli vychutnať na svojich zariadeniach je zatiaľ neznáme.

Spoločnosť je totižto skúpa na slovo, ale je dosť možné, že sa dohodne s niektorým zo známych výrobcov a následne sa objaví v ich užívateľskom rozhraní, či samotnej ROM.

zdroj: androidpolice.com