Úvod Novinky Android Nokia s Androidom je reálna: Vyrobili už 10,000 prototypov, s výrobou zatiaľ...

Nokia s Androidom je reálna: Vyrobili už 10,000 prototypov, s výrobou zatiaľ neprestávajú

13

Minulý týždeň sme sa dozvedeli, že fínsky výrobca smartfónov, Nokia, mal v pláne telefón, ktorý by bol založený na Androide. Vyzerá to tak, že Fíni tento nápad zatiaľ nezastavili a momentálne stále pracujú na svojom prvom Android smartfóne.

Informácie prichádzajú z ďalekej Číny, kde sa Nokia rozhodla postaviť centrálu pre vývoj a výskum nového smartfónu s Androidom, ktorý dostal označenie „Mountain View.“

Projekt sa už dostal tak ďaleko, že Foxconn stihol vyrobiť zaujímavých 10,000 kusov a podľa slov zdroja s výrobou zatiaľ neprestáva. Podľa jeho slov bude projekt fungovať minimálne do novembra, teda do obdobia, keď sa majú majitelia Nokie rozhodnúť, či prijímajú alebo zamietajú akvizíciu Microsoftu.

Čo sa týka samotného prototypu Android smartfónu, Nokia sa rozhodla pre Qualcomm Snapdragon 200, z jediného dôvodu – aby bol čo najlacnejší. Viac informácií bohužiaľ momentálne nemáme.

Ak však akvizícia prebehne v prospech Microsoftu, je dosť možné, že celú túto iniciatívu stopne v zárodku. Radi by sme však videli minimálne na uniknutých fotografiách/videu, ako taký Android smartfón od Nokie vyzerá.

Zdroj: CTechCN via GSMArena