Úvod Novinky Android Toto sú najsťahovanejšie aplikácie v Google Play. Tipnete si kto vyhral?

Toto sú najsťahovanejšie aplikácie v Google Play. Tipnete si kto vyhral?

5

Serveru Digital Inspiration sa podarilo získať dáta z Google Play, pomocou ktorých pripravil pekný a hlavne zaujímavý zoznam najsťahovanejších aplikácií. Informácie sú zaujímavé, keďže zobrazujú, ako veľmi ľudia závisia na službách Google a ktoré služby tretích strán sú najpopulárnejšie.

Z aplikácií, ktoré sa dostali na 500 miliónov až 1 miliardu zariadení sa okrem služieb Google ako Gmail, YouTube, Mapy, či Služby Google Play poradilo dostať Facebooku. Okrem Facebooku sa teda jedná o aplikácie, ktoré prichádzajú predinštalované, keďže žiaden výrobca za ne nemá adekvátnu náhradu. Čomu však nerozumiem, je dôvod zaradenia Google Play Services do zoznamu, keďže táto služba je absolútnou nutnosťou pre akékoľvek Android zariadenie, keďže zabezpečuje aktualizáciu samotného Google Play a bez nej by telefóny mohli prestať fungovať.

Druhá skupina sa zameriava na aplikácie, ktoré sa nachádzajú na 100 až 500 miliónoch zariadení a tu sa začínajú ukazovať skutočné hviezdy Google Play. Najpopulárnejšou aplikáciou v tejto skupine je podľa všetkého Go Launcher EX. Druhé miesto obsadil Twitter, zatiaľ čo na tretej priečke sa usadil Viber. WhatsApp, jedna z najpopulárnejších aplikácií pre komunikáciu je prekvapivo až na 11 mieste, za Viberom a Facebook Messengerom, ktorý okupuje 4. pozíciu.

android-apps-50m

Celkom ma prekvapili najpopulárnejšie hry. Prvú priečku medzi hrami totiž obsadil Subway Surfers, druhú Fruit Ninja, až na tretej pozícii sa nachádza Angry Birds.

Ak by Vás zaujímal celkový prehľad všetkých najpopulárnejších aplikácií, vrátane skupiny od 50 do 100 miliónov navštívte Digital Inspiration. V diskusii nižšie nám nezabudnite napísať, ktoré z najpopulárnejších aplikácií či hier používate aj Vy.

Zdroj: Digital Inspiration via AndroidAuthority