Úvod Novinky Android Nový Android 4.4 odhalený, bude sa volať „KitKat“

Nový Android 4.4 odhalený, bude sa volať „KitKat“

6

Sundar Pichai, šéf jedného z oddelení GoogleAndroid a Chrome„, potvrdil na sociálnej sieti Google+ názov ďalšej verzie operačného systému Android. Pred centrálnou budovou internetového giganta, Googleplex-om, dokonca už stojí nová Android postavička medzi ostatnými, tentokrát v naozaj chrumkavej forme čokoládovej pochúťky KitKat.

Internetový gigant Google je všeobecne známy svojou uvoľnenou firemnou kultúrou po celom svete. Kto ju aspoň z časti pozná, tiež určite vie, že pred Googleplex-om (centrálnou budovou Google) sa nachádzajú viaceré Android postavičky, kde každá jedna prislúcha tvarom niektorej z verzii operačného systému Android. Tou najaktuálnejšou je KitKat, čo znamená, že môžeme očakávať aktualizáciu na ďalšiu verziu (4.4) pod rovnomenným názvom. Túto informáciu potvrdil aj sám Sundar Pichai na svojom profile. Aké však zmeny aktualizácia prinesie, a kedy presne príde, nikto zatiaľ netuší, no bude to nepochybne čoskoro.

Šéf Androidu taktiež spomenul, že je veľmi nadšený počtom aktivovaných Android zariadení, ktorý momentálne presahuje jednu miliardu.

 

Zdroj: cultofandroid.com, google+
Titulné foto: google+