Úvod Novinky Android CyanogenMod inštalátor v praxi. Pozrite sa ako funguje

CyanogenMod inštalátor v praxi. Pozrite sa ako funguje

15

Potom, čo vývojári populárnych CyanogenMod Android ROM-iek založili spoločnosť Cyanogen Inc. v zápätí informovali, že ich softvér sa bude dať nainštalovať neporovnateľne ľahšie ako doteraz a to prostredníctvom inštalačnej aplikácie.

Tzv. „inštalátor“ je už k dispozícii ale je limitovaný len beta testovaním čo však neznamená, že testerom nemôžete byť aj Vy. Ako na to a aké zariadenia sú podporované sme informovali v minulom článku.

Android aplikácia

Výber_074

Aplikácia inštalátora je nesmierne jednoduchá, v súčasnej podobe je veľká iba 105 kb a aplikácia Vás vlastne iba navedie na zapnutie PTP (Picture Transfer Protocol) režimu kamery a ponúkne odkaz na web beta.get.cmktorý je ale chránený heslom práve pre beta testovačov a kde získate potrebný Windows PC inštalátor.

 

Windows PC aplikácia

Výber_075

Na to, aby ste mohli CyanogenMod inštalátor použiť potrebujete momentálne PC výhradne s Windowsom, pričom verzie pre Mac a Linux sú vo vývoji a budú k dispozícii neskôr.

Windows aplikácia je obdobne jednoduchá, v podstate stačí stiahnuť inštalačné súbory, zodpovedajúcu CyanogenMod ROM a pripojiť zariadenie.

Softvér sa následne sám postará o inštaláciu, flashovanie aj reštartovanie a vo väčšine času budete len sedieť a sledovať pokrok inštalácie na obrazovke.

Interakcií medzi Windowsom a Androidom je minimum až na pár klikov pre odomknutie bootloader-a a celý proces je naozaj nesmierne jednoduchý tak, ako vývojári sľúbili. Nakoniec sa môžete presvedčiť na videu.

[fve]http://youtu.be/cpQcagqfV_M[/fve]

Dúfame, že inštalátor bude k dispozícii pre širokú verejnosť čo najskôr aj s novými podporovanými zariadeniami.

Plánujete skôr či neskôr vyskúšať CyanogenMod ROM alebo ste tak už urobili dávno? Zaujímajú nás vaše skúsenosti.  

zdroj: AndroidPolice