Úvod Novinky Google Takto to vyzerá v slovenskom Google. Nechýba Štefánik, Jánošik, ani Murgaš

Takto to vyzerá v slovenskom Google. Nechýba Štefánik, Jánošik, ani Murgaš

13

O Slovenskom Google by sme mnohokrát radi počuli viac, no máme radosť, že vôbec existuje. Šéf pobočky na Slovensku si dá potrpieť na dizajne a tak rôzne miestnosti venoval významným slovenským osobnostiam, medzi ktoré zaradili Margitu Figuli, Juraja Jánošika, Jozefa Murgaša ako aj M. R. Štefánika.

Šéf slovenského Google, Rasťo Kulich o dizajne nových kancelárii nechcel pred pár mesiacmi nič prezradiť. Naznačil však, že to bude „veľmi funky“ aj na pomery Google.

Vďaka návrhárovi Jurajovi Výbohovi a Danielovi Hevierovi sa niekoľko miestností na pozemku Google priam pretansformovalo na prierez histórie Slovenska. Pre dizajn použili kusy nábytku, LP platne, PET fľaše, rôzne staré objekty ako aj padák, z ktorého sa stala štýlová hojdačka.

Miestnosti dostali aj vlastné funkcie. Miestnosť s názvom „Štefánik“ sa využíva ako samostatné pracovné miesto. Symbolizuje ju maketa lietadla, fotografie, či suveníry z ciest googlerov.

stefanik stefanik2

stefanik4 stefanik3

V miestnosti „Murgaš“ panuje bádateľská atmosféra. Okrem pracovného miesta v nej figuruje stolový futbal a hojdačka. Zabudnúť samozrejme nemôžeme ani na obrovský padák, ktorý symbolizuje Štefana Baniča.

murgas1

murgas2 murgas3 murgas4

Kreatívci by si na svoje mali prísť v miestnosti „Figuli.“ V nej totiž nájdete písací stroj, starožitnú kanapu, plastové kvety na strope, ktoré boli vyrobené z viac ako sedemsto kusov PET fliaš. Inšpirácia údajne mala prísť z hotela Bellagio v Las Vegas.

figuli1 figuli2

figuli3 figuli4 figuli5 figuli6

V poslednej miestnosti pomenovanej po slovenskom hrdinovi, „Jánošík,“ sa hneď pri vstupe stretnete s valaškou zaťatou priamo v dverách s názvom „Gúgl.“ Rasťo Kulich údajne obľubuje folklór a na dizajne miestností je to jasne vidieť.

janosik2 janosik3 janosik4

janosik1 janosik5

Čo na to hovoríte Vy? Pozdávajú sa Vám vynovené priestory alebo je to mimo Váš vkus?

Zdroj: SME