Úvod Anketa Kto si myslí, že väčšie telefóny sú lepšie?

Kto si myslí, že väčšie telefóny sú lepšie? [Anketa + Diskusia]

20

A máme tu opäť. Hovorím o období tesne pred predstavením nadmerného množstva nových zariadení, medzi ktorými nechýbajú ani dva najočakávanejšie. Samsung Galaxy Note 3 a nový iPhone. Tieto dva telefóny však nemôžu byť viac rozdielne.

Obidva z nich sú síce high-endy, čo znamená, že ponúknu výkon bez akéhokoľvek kompromisu a oba z nich majú za sebou obrovskú základňu fanúšikov, ktorí už čakajú v zástupe so zrolovaným šúľkom eur/dolárov/libier.

Rozdielnosť teda nepochádza z toho, aké obľúbené sú. Pochádza z toho, ako vyzerajú a čo ponúkajú. Zatiaľ čo iPhone si zachoval svoju veľkosť 4 palcového zariadenia, Galaxy Note ponúka čím ďalej, tým väčší displej. Znamená to však, že je lepší? Keď je tak obľúbený, že sa mu chtiac-nechtiac podarilo vytvoriť novú kategóriu phabletov, prečo to nerobí aj Apple?

Dnešná anketa teda nie je o palcoch, centimetroch, ani o pixelovej hustote, keďže rôzne telefóny vyzerajú v rôznych rukách úplne inak. Nemôžete predsa porovnať 4.7 palcový HTC One v mojich rukách a v rukách mojej priateľky a to isté platí aj o príklade s iPhone 5 a Galaxy Note 2/3.

Otázka znie jednoducho, sú väčšie telefóny lepšie alebo by sme sa mali vrátiť ku koreňom a začať využívať telefóny veľkosti zápalkovej krabičky? Osobne som podľahol väčším displejom, ktoré mi prirástli k srdcu viac, než tie menšie. Ako ste však na tom Vy?

[poll id=“140″]