Úvod Novinky Google Google odkúpil výrobcu inteligentných hodiniek s Androidom, WIMM Labs

Google odkúpil výrobcu inteligentných hodiniek s Androidom, WIMM Labs

3

Google odkúpil výrobcu inteligentných hodiniek, WIMM Labs, čo naznačuje a potvrdzuje špekulácie o tom, že plánujú predstaviť podobné zariadenie. O odkúpení ako prvý informoval server GigaOM, pre server The Verge to neskôr potvrdil hovorca Google. WIMM Labs predstavili svoje prvé inteligentné hodinky ešte v roku 2011. Bežali pod Androidom a dokonca obsahovali platformu pre vývoj aplikácií, špeciálne určených pre takéto zariadenie.

Server GigaOM tvrdí, že zamestnanci WIMM Labs majú údajne pracovať spolu s Android tímom. Celé odkúpenie malo prebehnúť ešte milulý rok cez leto, presne vtedy, keď WIMM oslavoval svoje tretie narodeniny. Počas tohto obdobia firma oznámila, že začala exkluzívnu spoluprácu s nutnosťou zachovať diskrétnosť. Vyzerá to tak, že hovorili presne o tejto spolupráci.

Čo si pre nás Google plánuje zatiaľ presne nevieme. Ako som už spomenul, špekulácie tvrdia, že Google predstaví vlastné inteligentné hodinky, ktoré budú bežať pod Androidom, no dôkazov je stále málo. Či a kedy sa to stane taktiež nie je známe, no éra inteligentných hodiniek je už veľmi blízko. Samsung svoje predstaví už o pár dní na IFA 2013, Sony k tomu taktiež nemá ďaleko a na podobnom produkte má pracovať aj Microsoft, Apple, LG a pár ďalších výrobcov.

Zdroj: GigaOM via TheVerge
Foto: TheVerge