Úvod Neprehliadnite vlavo Nadupaná Sony Xperia Z Ultra oficiálne predstavená

Nadupaná Sony Xperia Z Ultra oficiálne predstavená

6
Sony Xperia Z Ultra - 3 000 mAh

Na podujatí Expo Asia 2013, ktoré sa koná v Šanghaji spoločnosť Sony Mobile predstavila novú verziu svojho vlajkového smartfónu s prívlastkom Ultra. Predošlé dohady označovali zariadenie ako Togari.

Zariadenie ponúka masívny 6,44 palcový full HD LCD displej, ktorý využíva technológiu Sony Triluminous spolu s X-Reality Engine. Tieto technológie by mali priniesť dokonalú ostrosť displeja a vernosť zobrazovaných farieb.

O pohon sa postará vrcholový, 2,2 GHz quad-core čip Snapdragon 800, ktorý v testovaní porazil aj ovenčenú Tegra 4 od Nvidie. RAM zostáva na klasických 2 GB a interná pamäť taktiež na štandardných 16 GB. Podpora micro SD je samozrejmosťou.

Šťavu bude zariadenie čerpať z 3000 mAh batérie, pričom si Xperia Z Ultra zachovala štíhlosť s hodnotou 6,5 mm a príjemnou váhou 212 gramov. (7 palcový Nexus váži 340g). Zážitky zachytíte 8 Mpix fotoaparátom so snímačom Exmor R a videohovory uskutočníte pomocou 2 Mpix kamery kľudne aj pod vodou.

Po vzore klasickej Xpeire Z je aj Ultra verzia totižto odolná voči prachu a vode vrámci štandardov IP55 a IP58. Android v zariadení je vo verzii 4.2 a popri klasickom bielom a čiernom prevedení bude k dispozícii aj fialové. Sony Xperia Z Ultra obsadí pulty predajní v 3. štvrťroku 2013 s predbežnou európskou cenou 719 €.

Nadchol Vás tento Sony „obor“ alebo len neveriacky krútite hlavou? Pozrite si promo video a dajte nám vedieť v komentároch!

[fve]http://youtu.be/h45uTBGftkQ[/fve]

zdroj: androidauthority.com