Úvod Novinky Android Majitelia iPhonu údajne svoj telefón využívajú o 50% viac, než majitelia Android...

Majitelia iPhonu údajne svoj telefón využívajú o 50% viac, než majitelia Android smartphonov

5

Majitelia iPhonov podľa štúdie Experian používajú svoj telefón každodenne v priemere o 50% dlhšie, než majitelia Android smartphonov. Vychádza to zo štúdie, ktorej sa zúčastnilo 12,770 američanov.

experian1

„Majitelia iPhone strávia jednu hodinu a päťnásť minút jeho používaním, čo je o 26 minút viac, než typický Android majitelia. Okrem toho sa iPhone a Android zariadenia používajú na rozlišné veci. Napríklad, 28% všetkého času Android užívateľov je premietnutý do komunikácie, no pri iPhone používateľov je to len 22%. Android používatelia okrem toho trávia viac času prehliadaním webu. Na druhej strane iPhone používatelia trávia viac času písaním SMS správ, emailov, fotografovaním, či prehliadaním si sociálnych sietí.“

Spoločnosť Experian pripravila aj grafickú reprezentáciu toho, čo sa jej podarilo zistiť. Čím väčšia bublinka, tým viac ľudí vykonáva danú aktivitu.

experian2

Nižšie nájdete grafickú reprezentácie toho, koľko času venujeme svojim zariadeniam a koľko času venujeme „bežným“ médiám.

xperian3

Čo je zaujímavé je fakt, že aj napriek tomu, že na svete je čím ďalej, tým viac tabletov, skutočná éra tabletov ešte rozhodne nenastala. Podľa všetkého američania (a nie len američania) uprednostňujú PC. Týždenne strávia jeho používaním v priemere 20 hodín. Ako ste na tom Vy? Koľko hodín denne venujete svojmu plastovému/kovovému/sklenenému spoločníkovi?

Zdroj: Experian