Úvod Konkurencia Apple Zdá sa Vám, že iPhone 5 je pridrahý? Pozrite sa na jeho...

Zdá sa Vám, že iPhone 5 je pridrahý? Pozrite sa na jeho $15.3 miliónovú verziu

5

Stuart Hughes, klenotník z Liverpoolu je známy tým, že v minulosti „poskladal“ diamantový iPhone 4, platinový MacBook Air a zlatý iPad 2. Jeho nadšenie ho rozhodne neprešlo a tak sa rozhodol, že vyrobí novú verziu iPhone 5, tentokrát pomocou zlata a diamantov, čo z neho robí najdrahší smartphone na svete.

Podľa slov návrhára mu výroba netradičného iPhone 5 trvala 9 mesiacov a všetko spravil ručne. Vonkajšia konštrukcia zariadenia je vyrobená z 24 karátového zlata, zatiaľ čo tlačidlo „Domov“ je tvorené 26 karátovým čiernym diamantom.

1 2 3

Logo Apple a rohy smartphonu sú vyrobené pomocou bielych diamantov. Cenných „kamienkov“ je na zariadení celkom 600, z čoho 53 sa nachádza v samotnom logu Apple na zadnej strane zariadenia. Najdrahší smartphone na svete si objednal obchodník z Číny, ktorý vlastní čierny diamant použitý ako tlačidlo „Domov“.

Najluxusnejšia verzia iPhone stojí £10,000,000 (približne €11.7/$15.3 milióna), čo z neho robí najdrahší smartphone planéte. Ak práve nemáte 10 miliónov libier, na výber máte aj obyčajnejšiu verziu, „len“ zo zlata, ktorá stojí €26,000. Držte ma, lebo sa neovládnem a okamžite si objednám zo tri kusy.

Zdroj: Hi-Tech via GSMArena