Úvod Konkurencia Apple Sú 8 palcové tablety hitom tohto roka?

Sú 8 palcové tablety hitom tohto roka?

9
Posledný rok bol poznačený úspechom menších, sedem palcových tabletov, ktoré zo scény vytlačili ich väčších bratov. Éra jedného z najpopulárnejších tabletov, Nexus 7 však môže byť na konci, keďže nový prieskum upozorňuje na fakt, že 8 palcové tablety prevezmú kontrolu nad tohtoročnými spotrebiteľmi.

Podľa správy od WitsView budú mať 8 palcové tablety na konci tohto roka približne 11.9% podiel na trhu. To by bol obrovský skok z 2.6%, ktoré zaznamenali na konci 2012. Tento dramatický nárast by mal byť výsledkom niekoľkých pripravovaných modelov od výrobcov ako Samsung, Asus, či Lenovo.

Jedným z dôvodov prečo 7 palcové tablety strácajú popularitu je aj fakt, že sa nimi nasýtil trh. Takmer každý výrobca má svoj malý 7 palcový model, ktorý si môžete kúpiť a tak sa aj výborné sedem palcové tablety veľmi ľahko utopia v dave ostatných, možno o niečo horších modelov.

Zatiaľ čo sme sa sústreďovali na sedem palcové tablety, 8 palcové modely si pomaly ale isto začali raziť cestu vpred. Osem palcové modely sú zaujímavé aj tým, že priamo konkurujú menšiemu 7.85 palcovému tabletu od Apple, iPad mini, ktorý zaujal veľa ľudí. Podľa WitsView by mala byť kľúčovou vlastnosťou vylepšená konštrukcia, ktorá by mala umožniť osadenie väčšieho, osem palcového displeja do zariadenia, ktoré by nemalo byť väčšie ako terajšie sedem palcové tablety.

Momentálne sa však na Android scéne pohybuje len niekoľko osem palcových tabletov. Tie najznámejšie sú napríklad Samsung Galaxy Note 8.0, ktorý je drahší, než iPad mini a Acer Iconia A1, ktorý je naopak lacnejší. Čo by ste však povedali na Nexus 8? Tablet rovnakej veľkosti, s tenším rámikom, a väčším displejom?

Zdroj: FocusTaiwan via AndroidAuthority