Úvod Konkurencia Apple Štyria z piatich najlepšie platených zamestnancov v USA pracujú pre Apple

Štyria z piatich najlepšie platených zamestnancov v USA pracujú pre Apple

3

Ak máte pocit, že by Vaša výplata mohla vyzerať o niečo lepšie, tak si poriadne sadnite, pretože nasledujúce riadky textu by Vám mohli vyraziť dych. O najlepšie platených predstaviteľov vedenia rôznych amerických spoločností informoval server Bloomberg, ktorý podotkol, že štyria z piatich najlepšie platených zamestnancov pracujú v Apple. Počkajte však, kým si prečítate koľko zarábajú.

Bob MansfieldKaždý z nich má základnú mzdu (páči sa mi slovo základná) $805,400. To na základnú mzdu vôbec nie je zlé, že? Tam to však nekončí. Táto mzda je vyplácaná v akciových opciách. To robí veľký rozdiel. Obrovský. Podľa zverejnených informácií si v roku 2012 Bob Mansfield, seniorský viceprezident technológií na účet pripísal ekvivalent slušných $85.5 miliónov. Ďalej tu je hlavný právnik Apple, Bruce Sewell ktorý sa rozhodne činil a tak si vypýtal $69 miliónov, zatiaľ čo Jeffrey Williams si naúčtoval 68.7 milióna. Zabudnúť nemôžeme ani na Petera Oppenheimera, človeka, ktorý sa stará o pokladnicu Apple. Ten si pripísal $68.6 milióna.

Tim Cook je paradoxne až 1,016 mieste s „len“ $4.17 miliónmi. U Tima je však situácia o niečo iná. Vďaka akciám, ktoré vlastní môže nakoniec zarobiť viac ako všetci ostatní. Posledným z piatich ľudí je CEO Oracle, Larry Ellison, ktorý si na účet minulý rok pripísal $96.2 milióna.

Zdroj: Bloomberg via Gizmodo