Úvod Hry Pomôžte československým vývojárom vyladiť Age of Defenders

Pomôžte československým vývojárom vyladiť Age of Defenders

3

Vývoj kvalitných hier je na Slovensku viac menej raritou, v Česku je situácia o niečo lepšia, no stále sa nemôžeme rovnať zahraničným štúdiám. Jedným z dôvodov je aj fakt, že často chýbajú prostriedky na to, aby mohla byť aplikácia, či hra optimalizovaná na dostatočný počet zariadení.

Jedným z príkladov takéhoto scenára je sladkokyslý prípad Age of Defenders, československého dieťaťa vývojárov z CUKETA, ktoré pracuje pod krídlami Geewa, vývojárskeho štúdia, ktoré je jedno z 10 najväčších na svete špecializujúcich sa vývoj hier pre Facebook.

Neprehliadnite: Age of Defenders vo videách

Prečítajte si: Age of Defenders prvýkrát v Google Play

Samotná hra, Age of Defenders je známa hlavne svojou prepracovanosťou, príbehom, ako aj stovkami, či tisícami hodín, ktoré do nej vrazil celý jej realizačný tím. Jedná sa o Tower (Defense) Offense hru, v ktorej bude Vašou úlohou nie len obraňovať Vašu bázu ale zároveň aj útočiť na Vášho nepriateľa, ktorý môže kľudne hrať z webového rozhrania, iPad-u, či Android tabletu, keďže hra je cross-platformová.

[youtube]YoYWnjnFQcE[/youtube]

Teraz sa už však dostávame k podstate dnešného článku. Keďže na svete figuruje niekoľko stoviek rôznych Android tabletov, optimalizácia môže byť viac, než zložitá. Vývojári z CUKETA nás teda oslovili, či by nebolo možné, aby sme im s ňou pomohli. Pre poriadnu optimalizáciu potrebujú poznať výkon nasledovných zariadení (test však môžete spustiť na akomkoľvek tablete):

  • Samsung Galaxy Note
  • Samsung Galaxy Tab 10.1
  • Motorola Xoom
  • Sony Xperia Tablet S
  • Asus Transformer
  • Galaxy Note 10.1
  • Galaxy Note
  • Galaxy Note 2

Nižšie nájdete .APK, ktorá ho zmeria. Test trvá približne 3 až 5 minút, počas ktorého sa farba displeja bude postupne meniť z čiernej na modrú. Aby test prebehol správne a výsledok poputoval smerom k vývojárom, nezabudnite mať zapnutú Wi-Fi. Aby vývojári vedeli, aký je presný výkon zariadenia, test spustite bez spustených aplikácií na pozadí a so spustenými aplikáciami (ako napr. Facebook). Ak som Vás kúsok pomotal, nižšie nájdete postup:

  1. Stiahnite si .APK
  2. Nainštalujte si ju (povoľte inštalácie z neznámych zdrojov), aplikácia je čistá, bez hrozby malwaru
  3. Zreštartujte zariadenie, po reštarte si zapnite Wi-Fi a spustite test (trvá 3 až 5 minút)
  4. Po dokončení testu pospúšťajte Vaše obľúbené aplikácie, Facebook, Twitter, G+, Reader atď.
  5. Opäť spustite test
  6. Navždy zostanete v našej pamäti ako tí, ktorí pomohli česko-slovenskej Android scéne

Age of Defenders je hra určená výlučne pre tablety, medzi ktoré budú patriť tie najznámejšie 7 a 10 palcové modely. Časom sa však optimalizácie dočká viac a viac zariadení. Akékoľvek otázky píšte do komentárov, tím CUKETA si ich veľmi rád prečíta a som si istý, že od nich dostanete aj odpovede.